Publicerad den Lämna en kommentar

Uppsnappat 15 januari 2021

Idag i Uppsnappat lägger jag ut två, i mitt tycke, bra texter om läget vi har. Har vi förresten blivit dumma som får nu efter ett års skrämselpropaganda? På mina dagliga långpromenader har jag både igår och idag mött ensamma människor som är ute och går liksom jag. Fast med munskydd!!! Ensamma! Har vi blivit så rädda nu så vi fullkomligt slutat tänka? Det visar bara att våra myndigheter inte kommer att ha några problem att framöver införa de mest konstiga restriktioner och uppmaningar. Allt för att rädda oss från viruset… Vår yttrandefrihet, rörelsefrihet och frihet att bestämma över våra egna kroppar begränsas. Jag kanske har gjort min sista utlandsresa…

Inte så positivt, men jag är hoppfull och hoppas att många ska protestera mot galenskapen. Galenskapen att politikernas åtgärder saknar proportioner. De gör mer skada än nytta. Det är inte längre fakta som styr. I så fall skulle världen inte rekommendera lockdowns och munskydd. Våra poliser slåss nu om vem som kan ta i hårdast. Det finns säkert politiker som börjar inse att restriktionerna kanske kommer att ställa till mer skada än nytta. Men det skulle ju vara politiskt självmord att gå ut och säga det. Nej, nu gäller det att vara det parti som kräver hårdast åtgärder. Att sedan branscher slås ut, företag går i konkurs, människors livsverk och drömmar går i krasch, viktiga operationer skjuts upp verkar inte spela så stor roll.

Med hopp om bättre tider!


Ann-Cathrin Engwall, disputerad immunolog och virolog! (värd att följa på Facebook)

”Jag är inte emot vaccinering för enskilda individer men däremot anser jag att massvaccinering inte kommer att tillföra något av värde för den svenska populationen och ogillar starkt argumentationen att du skall vaccinera dig för andras skull när det i praktiken är det motsatta som gäller rent biologiskt och populationsmässigt.”

”Bara för att du är vaccinerad mot C19 är du inte skyddad från att bli smittad eller agera smittspridare av coronavirus. Vaccinet är designat efter ett 1 år gammalt virus som cirkulerade i Kina. Det är det dessutom riktat mot en liten del av viruset, spiken, som förändras jättesnabbt. Det finns redan tusentals mutationer och flera olika mer snabbspridande varianter som vaccinimmuniteten inte fungerar lika bra emot. Även i de kliniska studierna blev individer i vaccingruppen smittade och en del hamnade på sjukhus även om dessa var färre än de i placebogruppen.

Blir man däremot immun genom smitta har man ett betydligt bättre och bredare skydd än efter en vaccinering som fungerar mot alla besläktade virus med liknande inre proteiner dvs som inte muterar på samma sätt som spiken. Tidigare immunitet från andra coronaförkylningar har t ex lett till att en stor andel ca 80-90% bara fått mycket milda eller asymtomatiska förkylningar av SARS-CoV2. En bred långvarig immunitet är mycket effektivare för att stoppa smittspridning än en vaccininducerad smal kortlivad immunitet.

I Sverige där smittan redan florerat under ett år och många exponerats och immuniserats är det inte nödvändigt med en massvaccination då nyttan är mycket begränsad både för att påverka smittspridning och för individen som faktisk förlorar långsiktigt med ett smalt skydd. De som inte varit exponerade eller löper risk för allvarliga konsekvenser kan kortsiktigt vinna på en vaccinering för egen del men för populationen har det ingen större betydelse. Så att hävda att de som inte vill vaccinera sig mot C19 skulle vara ett hot för resten av populationen är rent nonsens.

Vill man vaccinera sig med något av de nya genterapivaccinerna så kan man göra det så länge man tar eget ansvar för eventuella konsekvenser. Min bedömning är att den största risken med vaccinerna är inflammatoriska effekter, eventuella allergireaktioner och aktivering av vilande virus som kan ge neurologiska symtom om man har otur. Inflammatoriska effekter och sekundära neurologiska effekter kan man även få vid en infektion.

Det är upp till individen att göra riskbedömningen hur stor nytta man kan ha dvs hur stor sannolikheten är för att man skall dö i eller drabbas svårt av infektionen relativt risken i form av kända eller okända biverkningar efter vaccinering med helt nya experimentella vacciner som aldrig testats i stor skala på människor tidigare.”


Michael Oddane, Wake Up Globe:

”Flera personer blev idag uthängda av Expressen som farliga vaccinmotståndare. Personer som kan ses som frihetskämpar modiga nog att dra sina egna slutsatser efter långa studier och bred kunskap inom sina respektive områden. 

Vi lever i en makaber tid då makten med alla medel i ett helt år nu har har genererat stor rädsla i befolkningen med information om pandemi och död. Vi har ett hälsoproblem, det är helt tydligt, men i ett hälsosamt och demokratiskt samhälle borde då fokus ligga på att lyssna till ALLA sakkunniga och debattera lösningar. 

Men det förekommer ingen debatt. Snarare en systematisk censur eller förlöjligande av alla som vågar ifrågasätta. I det som pågår MÅSTE alla tycka precis som media och politiker annars är man en fara för allmänheten. Man MÅSTE lita på makthavarna annars är man emot HELA samhället. Så snäv har åsiktskorridoren blivit. 

I dagens Expressen hänger man ut läkare, sjuksköterskor, journalister och researchers som om de vore kriminella bara för att de har en annan syn på i detta fallet vaccin. Man försöker påvisa att om någon blir påverkad av deras information och sedan dör av Corona så är det deras fel! De uthängda blir kättarna i Coronainkvisitionens Sverige. 

Det har gått så långt att nu skall ALLA ta vaccin annars så begränsas friheten. Man försöker påvisa att om inte alla tar så är det farligt för dem som har tagit(😳?!). 

Inrikesministern flaggade för gemensamma europeiska reserestriktioner för vaccinvägrare i förra veckans Folk & Försvar-konferens. Så snällt av honom att värna om vår hälsa så mycket så att våra friheter tas ifrån oss om vi inte gör som de säger. Är det något som skadar vår hälsa så är det just det; minskad känsla av frihet. 

Hur hade det varit om journalisterna i de här tidningarna och i TV öppnade upp för en debatt istället för att peka ut människor som farliga? Utifrån sitt yrkesval så borde de ju undra varför medicinskt kunniga människor ifrågasätter det som sker. Det borde finnas en kunskapshunger om människor där som kunde tillfredsställas. 

När de istället målar ut de som inte blint godtar det som sker i kölvattnet av pandemin som orsaken till att människor mister livet, så blir det tydligt för allt fler att journalisterna snarare är maktens propagandister. 

Tusen hjärtliga tack till de uthängda vännerna för deras enorma mod att stå upp för hälsofrihet i den tid vi går igenom. Det är onekligen så att de är framgångsrika i sitt arbete eftersom makten normalt sett inte vill ge något fokus alls till den här rörelsen om de inte måste. Men när makthavare känner sig pressade och trycker blir för hårt så gör de som de alltid har gjort; hänger ut, svärtar ner, karaktärsmördar och drar ner på friheten. 

Det är billiga tricks som inte längre fungerar. Folket börja se igenom den här typen av maktmissbruk och på sikt så punkteras luftslottet eftersom det inte står på en grund där alla människors bästa är fundamentet och drivkraften.”INSTRUKTIONSBOK FÖR BÄTTRE HÄLSA OCH ETT STARKARE IMMUNFÖRSVAR

Min bok ”FRISK. LUGN. UTVILAD. STARK. Hela livet.” med 20 enkla tips för bättre hälsa, ett friskare liv och mer energi.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Mockup-COVER-ORG-20-TIPS-1024x521.png

FEEL GOOD & HAVE FUN!
Gilla Feel Good & Have Fun på Facebook och Instagram.
Du når mig på benny@feelgoodhavefun.nu eller på tel 0708-519161 om du har tankar och synpunkter.

BOKA MIG!
» Boka mig som föreläsare på ditt företag
» Boka mig som mindfulnessinstruktör för mindre stressad personal
» Boka mig som din hälsocoach

Publicerad den Lämna en kommentar

Uppsnappat 8 januari 2021

Jag kommer här på bloggen att börja lägga ut saker jag uppmärksammar från bloggar jag följer. Saker du troligen inte kommer att höra via de stora medierna. Och saker som riskerar att försvinna från sociala medier. Därför väljer jag att inte lägga detta direkt ut på Facebook.

STOR HÄLSOSAJT TERRORISTSTÄMPLAD

Mercola.com, en av världens största hälsosajter, har stämplats som ett nationellt säkerhetshot av brittiska och amerikanska underrättelsetjänster som samarbetar för att eliminera ”anti-vaccinpropaganda” från offentlig diskussion med hjälp av sofistikerade verktyg för cybervarning.

Imran Ahmed, verkställande direktör för Center for Countering Digital Hate (CCDH), har gjort uttalanden som antyder att människor som ifrågasätter säkerheten och nödvändigheten av ett COVID-19-vaccin kan vara benägna för våldsam extremism.

I ett Twitter-inlägg den 22 december 2020, säger CCDH att ”Anti-vaxxers har mötts i hemlighet för att planera hur man stoppar COVID-vaccinet.” Enligt The Washington Post som citerar CCDH-rapporten har det ”läckt ut” från detta förmodligen ”hemliga” möte.

Inspelningen läcktes emellertid inte ut, eftersom den kom från presentationer som hölls vid den femte internationella offentliga konferensen om vaccination, som hölls online den 16-18 oktober 2020, och som inte på något sätt var ”privat” eller hölls i hemlighet. Det var öppet för allmänheten precis som de tidigare fyra konferenser om vaccination som NVIC har sponsrat med början 1997.

Censur är ett anathema för ett demokratiskt styrt, fritt och öppet samhälle. Även om det finns risker med att sprida felaktig information är riskerna med censur för allvarliga för att vara motiverade.

https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2021/01/08/ccdh-dr-mercola-censorship.aspx

SNART ÄR DE HÄR – VACCINPASSEN

Vaccinpass finns redan och förväntas bli ”allmänt tillgängliga” under första halvåret 2021. Jag har en känsla av att ju räddare vi blir, desto märkliga saker kommer vi gå med på. Så har det fungerat genom historien. Vaccinpassen kommer eventuellt att inskränka på rörelsefriheten för de som väljer att inte vaccinera sig. Tankarna går gärna mot ”sociala poäng” som används i Kina för att ge mer rörelsefrihet till de som ”sköter sig”.

Passet kommer att vara en mobilapp som spårar dina COVID-19-testresultat och vaccinationsstatus.

Commons-projektet och World Economic Forum skapade Common Trust Network, som utvecklade appen CommonPass som är avsedd att fungera som ett hälsopass inom en snar framtid.

Appen tillåter användare att ladda upp medicinska data som ett COVID-19-testresultat eller bevis på vaccination, som sedan genererar en QR-kod som du kommer att visa för myndigheter för att resa eller delta i vissa evenemang.

Att hälsopass ska bli det nya normala har varit en del av planen hela tiden för Commons Project, som började utveckla programvara som spårar medicinska data långt innan COVID-19-pandemin.

I partnerskap med World Economic Forum, representerar CommonPass starten av masspårning, för att rädda oss från smittsamma sjukdomar. Det är en del av Den stora återställningen och Den fjärde industriella revolutionen.

https://childrenshealthdefense.org/defender/global-vaccine-passports-scary-whats-next-2/

LIVSFARLIGT VACCIN?

Ska vi tro på experter som är knutna till vaccindustrin och har sitt levebröd från den verksamheten eller ska vi tro på de som riskerar sina jobb, sin frihet och sin ekonomi?

Dolores Cahill, professor vid University College Dublin och erkänd internationell expert inom detta område, förutspår dödsfall över hela världen som en direkt följd av att man tar COVID-19-vaccinerna.

I sin senaste videointervju gör den inflytelserika professorn, Cahill, denna dystra förutsägelse baserat på vad som redan är känt om vaccinerna, deras snabba utveckling och den helt nya metoden med mRNA istället för konventionella antikroppar.

Som med nästan alla ledande experter som talar emot den officiella pandemiinforamtionen har professor Cahill utsatts för professionell och personlig vedergällning. Professor Cahill tvingades att avgå sin position som vice ordförande för den vetenskapliga kommittén för Innovativa läkemedelsinitiativet (IMI), ett partnerskap mellan Europeiska kommissionen och läkemedelsindustrin för att främja nya läkemedel.

https://principia-scientific.com/professor-dolores-cahill-people-will-start-dying-after-covid-vaccine

Redan har två märkliga dödsfall blivit officiella.

 1. En 56-årig läkare i Florida (https://eu.usatoday.com/story/news/health/2021/01/06/death-florida-doctor-following-pfizer-covid-19-vaccine-under-investigation-gregory-michael/6574414002/)
 2. En 41-årig kvinna som jobbade på Portuguese Institute of Oncology in Porto (http://Portuguese Institute of Oncology in Porto)


INSTRUKTIONSBOK FÖR BÄTTRE HÄLSA OCH ETT STARKARE IMMUNFÖRSVAR

Min bok ”FRISK. LUGN. UTVILAD. STARK. Hela livet.” med 20 enkla tips för bättre hälsa, ett friskare liv och mer energi.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Mockup-COVER-ORG-20-TIPS-1024x521.png

FEEL GOOD & HAVE FUN!
Gilla Feel Good & Have Fun på Facebook och Instagram.
Du når mig på benny@feelgoodhavefun.nu eller på tel 0708-519161 om du har tankar och synpunkter.

BOKA MIG!
» Boka mig som föreläsare på ditt företag
» Boka mig som mindfulnessinstruktör för mindre stressad personal
» Boka mig som din hälsocoach

Publicerad den Lämna en kommentar

De rika blir rikare och de fattiga fattigare…

COVID-19 har kallats den stora utjämnaren, men ingenting kan vara längre ifrån sanningen. Sjukdomen drabbar tydligt vissa grupper mer än andra, och de motåtgärder som genomförts för att dämpa utbrottet har varit en fenomenal välsignelse för rika globalister samtidigt som det har raserat livet för många andra.

Vissa tillstånd ökar din risk för komplikationer och dödsfall på grund av COVID-19. Bland de största är fetma, insulinresistens och vitamin D-brist.

Medan media och politiska och ekonomiska institutioner hävdar att informationen om pandemi är baserad på vetenskaplig enighet är detta helt klart inte fallet. Det finns inga bevis som stöder fördelarna med universell maskanvändning och det finns ännu mindre vetenskapligt stöd för lockdowns.

Medan 45,5 miljoner amerikaner blev arbetslösa på grund av pandemistängningar skapades 29 nya miljardärer. De fem rikaste männen i USA ökade sin rikedom med totalt 101,7 miljarder dollar (26%), bara mellan 18 mars och 17 juni 2020.

Nu, när ogenomtänkta åtgärder har förstört många småföretag och konstruerat katastrofal arbetslöshet runt om i världen, jobbar världsledare i World Economic Forum för att kräva en stor återställning (The Great Reset) av den globala ekonomin som kommer att gynna rika samtidigt som de förslavar och utarmar alla andra.

Källa: DrMercola.com


Feel Good & Have Fun
» Boka mig som föreläsare
» Boka mig som din coach
» Köp min bok ”FRISK. LUGN. UTVILAD. STARK. Hela livet” (Julrea)
» Hämta min nya e-bok ”Fysiskt & mentalt STARK” utan kostnad med koden STARK2020

 

Hälsosamma julklappar (till dig eller någon du bryr dig om)

» Min bok ”FRISK. LUGN. UTVILAD. STARK. Hela livet” Nedsatt pris!
» Test av omega 3 och 6 (lugnande kosttillskott på köpet) Nedsatt pris!
» Omega3-olja av hög kvalitet med D-vitamin och polyfenoler 
» Paket med 2 tester och omega 3-olja för 8 månader (min bok ingår)
» Protect – kosttillskott med både C- och D-vitamin


 

Publicerad den Lämna en kommentar

Gøtzsche om vacciner…

Jag känner att SVTs Dokument Inifrån behöver lite motvikt…

Peter C. Gøtzsche dansk läkare, forskare och författare. Gøtzsche är specialistläkare inom internmedicin och professor i klinisk försöksdesign och analys vid Köpenhamns universitet. Gøtzsche skriver bland annat i British Medical Journal: ”Jag förstår inte varför coronan är det enda som betyder något, när miljoner människor dör av malaria, tuberkulos eller läkemedel som de inte behöver. Skadorna på våra ekonomier är gigantiska; livskvaliteten har reducerats för miljarder människor, konkurser, arbetslöshet och antidepressiva läkemedel leder till fler självmord”.

När det gäller influensavaccin är hans kritiska hållning uttalad. Han skriver t.ex. att ”Jag har aldrig blivit vaccinerad mot influensa och jag är säker på att det aldrig kommer att hända. Flera av mina kolleger som är specialiserade på infektionssjukdomar säger detsamma och det gör även min hustru som är professor i klinisk mikrobiologi”.

/Källa: Lars Bern


Feel Good & Have Fun
» Boka mig som föreläsare
» Boka mig som din coach
» Köp min bok ”FRISK. LUGN. UTVILAD. STARK. Hela livet” (Julrea)
» Hämta min nya e-bok ”Fysiskt & mentalt STARK” utan kostnad med koden STARK2020

Publicerad den Lämna en kommentar

Jag hoppas SVT kommer granska även den ”andra sidan”

Det är såklart bra att SVT granskar information som eventuellt inte stämmer och som förs ut till allmänheten. Men Dokument Inifråns ”Vaccinkrigarna” känns mer som vaccinpropaganda. Jag håller såklart inte med Linda i allt hon säger. Men jag tycker man ska få vara kritisk. Vaccin är trots allt läkemedel. Och det är faktiskt den tredje största dödsorsaken. Hur kan då vaccin framställas som ofarligt?

Dessutom är SVTs metoder, enligt mig, sorglig journalistik. Nu bör de ju på samma sätt utreda företagen. De som har enorma ekonomiska muskler. De som står för korruption, lobbyverksamhet och förfalskad forskning. Som bland andra Peter C. Götzsche skriver om i boken ”Dødelig medisin og organisert kriminalitet” (på danska).

Detta läste jag häromdagen. Och oavsett om just detta dödsfall är naturligt eller inte. Så borde väl SVT också granska sånt här. Eller…


Polisen inleder en utredning om vaccinsäkerhetsadvokat Brandy Vaughns död. Brandy Vaughn, en Merck-whistleblower (hon började sin karriär som en topp Merck-chef) som grundade Learn The Risk för att bekämpa vågen av obligatoriska vaccinationslagar som initierats av läkemedelsindustrin. Brandy dog ​​plötsligt den 7 december.

En talesman för poliskontoret sa i ett uttalande att utredare inte kommer att avgöra orsaken till Vaughns död förrän slutförandet av en väntande toxikologisk screening, en process som normalt tar 4 – 6 veckor.

Brandys död rapporterades ursprungligen som följden av komplikationer i gallblåsan. Men många av hennes vänner och medaktivister i vaccinsäkerhetsrörelsen misstänker annat. Dessa misstankar har fått dragkraft på grund av en våg av mystiska dödsfall – många av dem våldsamma – bland alternativa och integrerande läkare de senaste åren. Som svar på den här trenden gjorde Brandy ett Facebook-inlägg nästan exakt ett år före sin död där hon sa: ”Om något skulle hända mig har jag ordnat en nära grupp av mina vänner… att anställa ett team av privata utredare att ta reda på alla detaljer … ”

Här är vad Brandys Facebook-inlägg sa den 1 december 2019:

Det inlägg jag önskar att jag inte behövde skriva …

Men med tanke på vissa plötsliga tragedier under de senaste åren känner jag att det är absolut nödvändigt att lägga upp dessa tio fakta…

 • ”Jag har ALDRIG tänkt på att ta mitt eget liv, inte en gång, någonsin.
 • Jag har ett enormt uppdrag i det här livet. Även när det är väldigt svårt och läskigt skulle jag ALDRIG ta mitt eget liv. Punkt.
 • Bastien (sonen) betyder allt för mig och jag skulle ALDRIG lämna honom. Jag har ensam vårdnad och han behöver mig lika mycket som jag behöver honom. Jag skulle ALDRIG tänka att lämna honom en sekund.
 • Jag har ALDRIG gått på ett antidepressivt läkemedel eller diagnostiserats som deprimerad – tro det inte om du hör något sådant.
 • Jag har ALDRIG tagit ett läkemedel dagligen. Och jag har inte tagit några läkemedel på tio år (och för tio år sedan var det ett piller, en dag). Ingenting över disk, inget på recept. Med andra ord, jag går inte på något som kan döda mig oväntat eller plötsligt. Jag har aldrig heller använt illegala droger. Inte ens en gång.
 • Det finns inget sätt någon kan komma in i mitt hus, inga rånare, inga arga ex (som jag inte har btw), inga fanatiska människor – mitt hus är som Fort Knox … om det inte var något superproffs. Det skulle inte vara möjligt för någon utan mycket speciell utrustning och taktik (dvs fjärrstyrning av mitt säkerhetssystem på hög nivå, vilket de tyvärr har gjort tidigare). Mitt hem är mycket säker på alla sätt. Så även om strömmen går kan de flesta fortfarande inte komma in.
 • Om någonting skulle hända mig är det beordrat och du vet exakt vem och varför – med tanke på mitt arbete och uppdrag i det här livet. Jag är INTE olycksbenägen. Och jag fick den högsta hälsoklassificeringen som möjligt när jag gick igenom ett batteri med medicinska tester för några år sedan för min livförsäkring.
 • Om något skulle hända mig har jag ordnat så att en nära grupp av mina vänner startar en GoFundMe för att anställa ett team av privata utredare för att ta reda på alla detaljer (jag har skickat informationen till dem). Och pengar för att ett PR-företag ska göra det till nationell nyhet. Det skulle skickas ett pressmeddelande till varje journalist i detta land (och mer). Det skulle inte svepas under mattan, och det skulle vara deras värsta mardröm.
 • Det har varit många med liknanande uppdrag som har dödats och det är dags att detta skitsnack slutar. Mörket kan inte vinna.
 • Jag kommer ALDRIG sluta tala för dem som inte längre kan. Även från andra sidan, där jag föreställer mig att jag skulle vara långt mer kraftfull.
 • Jag har ett team av änglar som omger mig varje steg på denna resa, men böner om skydd och kärlek uppskattas ALLTID.”

Brandy hade följt berättelserna om ett antal naturläkare och aktivister som, precis som hon själv, var frispråkiga kritiker av Big Pharma, och som hade dött plötsligt och i vissa fall på ett mystiskt sätt.

Brandy, grundade Learn The Risk som svar på en av landets första obligatoriska vaccinationer – SB277 i Kalifornien.

Efter att ha lämnat läkemedelsindustrin tillbringade Brandy åtta år i Europa där hon såg hur sjukvården hanteras i länder som är mindre korrupta av läkemedelsparadigmet. Hon födde sin son Bastien medan hon var utomlands.

Brandy tillbringade sedan flera år med att undersöka vacciningredienser och riskerna med att vaccinera kontra att inte vaccinera. Brandy valde att uppfostra sin son utan kemisk inblandning, som i sina ord, ”Du är skyldigt ditt barn att göra din egen forskning och inte bara tro på allt du får veta, speciellt när det bara är en sida av historien – den som prioriterar vinst framför ditt barns hälsa.”

Brandy reste världen runt för att utbilda människor vid många evenemang, möten och symposier. Hon var verkligen ett inspirerande lysande ljus. Hennes många hängivna anhängare beundrade hennes passion, styrka, ärlighet och särskilt hennes fantastiska kunskap och oräddhet att diskutera någon, var som helst, när som helst.

En sann krigare, stor mor och revolutionär, Brandy efterlämnar sin 9-åriga son, Bastien, hennes livs kärlek. Bastien kommer snart att bo med sina farföräldrar och far i Frankrike.

Children’s Health Defense kommer att följa utredningen av Brandys död och tillhandahålla uppdateringar när de är tillgängliga.

Text: Children’s Health Defense / Robert F. Kennedy Jr.


Hälsosamma julklappar (till dig eller någon du bryr dig om)


» Min bok ”FRISK. LUGN. UTVILAD. STARK. Hela livet” Nedsatt pris!
» Test av omega 3 och 6 (lugnande kosttillskott på köpet) Nedsatt pris!
» Omega3-olja av hög kvalitet med D-vitamin och polyfenoler 
» Paket med 2 tester och omega 3-olja för 8 månader (min bok ingår)
» Protect – kosttillskott med både C- och D-vitamin
» Min nya e-bok ”Fysiskt & mentalt STARK” 


Publicerad den Lämna en kommentar

Hälso:retreat på vackra Österlen i sept 2021

En dröm har gått i uppfyllelse. Jag har under en tid drömt om att få ha min egen retreat. Och nu har drömmen stått in. På vackra Österlen och den fantastiska ekobyn Ecotopia. Det blir en retreat med en skön blandning av föreläsningar kring rörelse, kost, stress, sömn och våra tankar, trevliga små rörelsepass med övningar du kan göra hemma, prova på mindfulness samt samtal och erfarenhetsutbyte.

Säkert är du intresserad av att ha en bra hälsa. Hela livet. Du vill helt enkelt ha ett starkt fysiskt och psykiskt immunförsvar. Dessa dagar får du tips om hur du med relativt enkla metoder kan öka din motståndskraft mot livets utmaningar och samtidigt må bättre, bli piggare, sova bättre och känna dig starkare.


Hälsosamma julklappar (till dig eller någon du bryr dig om)


» Min bok ”FRISK. LUGN. UTVILAD. STARK. Hela livet” Nedsatt pris!
» Test av omega 3 och 6 (lugnande kosttillskott på köpet) Nedsatt pris!
» Omega3-olja av hög kvalitet med D-vitamin och polyfenoler 
» Paket med 2 tester och omega 3-olja för 8 månader (min bok ingår)
» Protect – kosttillskott med både C- och D-vitamin
» Min nya e-bok ”Fysiskt & mentalt STARK” INSTRUKTIONSBOK FÖR BÄTTRE HÄLSA OCH ETT STARKARE IMMUNFÖRSVAR

Min bok ”FRISK. LUGN. UTVILAD. STARK. Hela livet.” med 20 enkla tips för bättre hälsa, ett friskare liv och mer energi.

JULRABATT! Varför inte ge bort boken i julklapp. Julpris 175 kr.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Mockup-COVER-ORG-20-TIPS-1024x521.png

FEEL GOOD & HAVE FUN!
Gilla Feel Good & Have Fun på Facebook och Instagram.
Du når mig på benny@feelgoodhavefun.nu eller på tel 0708-519161 om du har tankar och synpunkter.

BOKA MIG!
» Boka mig som föreläsare på ditt företag
» Boka mig som mindfulnessinstruktör för mindre stressad personal
» Boka mig som din hälsocoach

Publicerad den 1 kommentar

Boktips – Läkande dundermat

Jag träffade Tina Haldorsson första gången på hösten 2018 för en podintervju. Tina Haldorsson är konstnär och hälsoinspiratör. Hon driver vackra bloggen Colorfulhealth.se och vill ge läsarna inspiration till en hälsosam livsstil. Hennes Instagram-konto med samma namn är fantastiskt vackert. Hon delar med sig av sin passion för färg och nyttigheter. Mat fylld av näringsrika grönsaker och antiinflammatoriska kryddor.

I intervjun pratar vi om livet i stort, finner en massa gemensamma nämnare och hinner gå igenom en hel del intressanta saker som t ex ångest och oro, bröstcancer, kost, fasta och mindfulness. Och mycket mer. Lyssna på färgstarka Tina i denna intervju gjord på Palmhuset i Göteborg.

Nu har Tina kommit med en bok med namnet ”Läkande dundermat”. Låter inte det spännande? Men det handlar inte om någon konstig diet, utan är vanlig naturlig vardagsmat. Maten i boken är raka motsatsen till de tomma kalorier många av oss får i oss idag. Dessa recept är proppfulla med näring som stärker immunförsvaret. Mat som boostar ögat, smaklökarna, tarmfloran och stöder det kroppen är uppbyggd av. Nämligen celler.

Maten som presenteras i boken är speciellt bra för dig med inflammation, magbesvär, övervikt, allergier och autoimmuna sjukdomar. Recepten här är uppbyggda enligt paleo-, lågkolhydratkost och det så kallade autoimmuna protokollet (AIP). Kosten är dessutom fri från gluten, mjölk, ägg och nötter. Tina har själv haft enorm nytta av denna typ av kost. Hon hade bland annat besvär med sköldkörteln när hon mestadels åt vegetariskt. Det var först när hon ökade mängden kött som hon blev bättre, både fysiskt och psykiskt. Därefter valde hon att utbilda sig vidare inom kost och hälsa.

Kosten i denna bok:

 • stärker ditt immunförsvar
 • stärker din tarmflora
 • balanserar ditt blodsocker
 • ger dig ett jämnare humör
 • läker eller minskar symtom från sjukdomar
 • ger viktminskning om du behöver det

Boken är som vanligt när Tina är igång, sprängfylld med vackra bilder och vackra uppläggningar. Recepten är enkla att följa. Hon går också igenom de olika metoderna paleo, lågkolhydratkost och AIP, och förklarar vad dessa går ut.

Underbart vacker och enormt givande bok för dig som vill öka din livskraft och må som bäst. Vara full av energi och mentalt fokus.


Hälsosamma julklappar (till dig eller någon du bryr dig om)


» Min bok ”FRISK. LUGN. UTVILAD. STARK. Hela livet” Nedsatt pris!
» Test av omega 3 och 6 (lugnande kosttillskott på köpet) Nedsatt pris!
» Omega3-olja av hög kvalitet med D-vitamin och polyfenoler 
» Paket med 2 tester och omega 3-olja för 8 månader (min bok ingår)
» Protect – kosttillskott med både C- och D-vitamin
» Min nya e-bok ”Fysiskt & mentalt STARK” INSTRUKTIONSBOK FÖR BÄTTRE HÄLSA OCH ETT STARKARE IMMUNFÖRSVAR

Min bok ”FRISK. LUGN. UTVILAD. STARK. Hela livet.” med 20 enkla tips för bättre hälsa, ett friskare liv och mer energi.

JULRABATT! Varför inte ge bort boken i julklapp. Julpris 175 kr.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Mockup-COVER-ORG-20-TIPS-1024x521.png

FEEL GOOD & HAVE FUN!
Gilla Feel Good & Have Fun på Facebook och Instagram.
Du når mig på benny@feelgoodhavefun.nu eller på tel 0708-519161 om du har tankar och synpunkter.

BOKA MIG!
» Boka mig som föreläsare på ditt företag
» Boka mig som mindfulnessinstruktör för mindre stressad personal
» Boka mig som din hälsocoach

Publicerad den Lämna en kommentar

Vaccin 100% säkert och effektivt…

Jag är inte emot allt vaccin. På samma sätt som jag inte är emot alla läkemedel. Men jag har svårt för den fullkomligt okritiska inställning som råder. Och som understöds av alla stora medier. Varför får inte båda sidor komma fram? Och varför gräver inte t ex SVT också på ”andra sidan”. Där makten, pengarna, korruptionen, forskningsfusket, lobbyverksamheten, mm finns…

”Under mars och april i år, medan större delen av världen genomförde mer eller mindre strikta lockdowns, sjönk antalet för tidiga födda barn med 90% i Danmark och 73% på Irland och nästan halverades i Kanada. Ovanliga minskningar har också rapporterats i andra länder, inklusive Australien, Nederländerna och USA.

Det är fortfarande okänt varför antalet tidiga för tidigt födda har sjunkit så dramatiskt. Läkare spekulerar i att det kan bero på att gravida kvinnor har haft mer vila och mindre arbetsstress, större familjestöd, mer sömn, färre infektioner och minskad luftföroreningar.

En faktor som inte har behandlats öppet är minskningen av vaccinationer. Hälsotjänster har uttryckt oro över sjunkande vaccinationsfrekvenser för spädbarn under pandemin, så mödrarnas vaccinationsnivåer kan också ha sjunkit.

Dödsfallet bland barn i USA har också mystiskt sjunkit under coronatiden, från i genomsnitt 700 per vecka till färre än 500 per vecka under april och maj. Merparten av denna förändring beror på en nedgång i spädbarnsdödlighet.

Läkare och forskare spekulerar kring att minskade vaccinationsnivåer under pandemin kan ha spelat en roll genom att minska antalet spädbarn som dör av Plötslig spädbarnsdöd.

/Dr Mercola

Originalartikel

På Sven Erik Nordins hemsida www.svaradoktorn.se hittar jag också detta, som jag har för mig att jag stött på fler gånger:

”Något som är minst sagt intressant i dessa sammanhang är det som inträffade i Japan, där 37 spädbarn under åren 1970 – 1974 avled efter DPT-vaccination (mot difteri, stelkramp och kikhosta). Ett stort antal läkare som upprördes av detta bojkottade vaccinet, och denna bojkott spred sig sedan över hela Japan. Den japanska regeringen påbjöd sedan att minimiåldern för vaccination skulle vara 2 år. Tidigare hade man följt den amerikanska modellen – med vaccinationer vid 2, 4, 6 och 12 månaders ålder. Efter den här förändringen – inga vaccinationer före 2 års ålder – har plötslig spädbarnsdöd närmast försvunnit i Japan. Under de följande åren blev Japan känt som landet med den absolut lägsta andelen spädbarnsdödlighet.

USA har däremot en av världens högsta förekomst av spädbarnsdödlighet – och den högsta vaccinationsgraden! Kanske inte så långsökt att se ett samband?”


Hälsosamma julklappar (till dig eller någon du bryr dig om)


» Min bok ”FRISK. LUGN. UTVILAD. STARK. Hela livet” Nedsatt pris!
» Test av omega 3 och 6 (lugnande kosttillskott på köpet) Nedsatt pris!
» Omega3-olja av hög kvalitet med D-vitamin och polyfenoler 
» Paket med 2 tester och omega 3-olja för 8 månader (min bok ingår)
» Protect – kosttillskott med både C- och D-vitamin
» Min nya e-bok ”Fysiskt & mentalt STARK” INSTRUKTIONSBOK FÖR BÄTTRE HÄLSA OCH ETT STARKARE IMMUNFÖRSVAR

Min bok ”FRISK. LUGN. UTVILAD. STARK. Hela livet.” med 20 enkla tips för bättre hälsa, ett friskare liv och mer energi.

JULRABATT! Varför inte ge bort boken i julklapp. Julpris 175 kr.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Mockup-COVER-ORG-20-TIPS-1024x521.png

FEEL GOOD & HAVE FUN!
Gilla Feel Good & Have Fun på Facebook och Instagram.
Du når mig på benny@feelgoodhavefun.nu eller på tel 0708-519161 om du har tankar och synpunkter.

BOKA MIG!
» Boka mig som föreläsare på ditt företag
» Boka mig som mindfulnessinstruktör för mindre stressad personal
» Boka mig som din hälsocoach

Publicerad den Lämna en kommentar

MIN BOOSTANDE FAVORITFRUKOST

Sedan flera år tillbaka dricker min fru och jag bara kaffe till frukost. Hon vanligt kaffe medan jag kör en BulletProof Coffee.

Att fasta och kalorirestriktion är positivt för hälsan har väl knappast undgått dig om du är lite hälsointresserad. Eftersom jag hoppar över frukosten och äter middag vid 17-tiden, så blir min fasta varje dygn ca 19 timmar. Som äldre (!) ska man nog inte fasta så mycket längre eftersom det kan påverka muskelmassan negativt. Om jag får i mig för lite mat? Nej det tror jag inte. Min vikt är stabil och jag försöker att bara äta näringstät riktig mat när jag äter. Jag försöker undvika tomma kalorier, processade halvfabrikat, ohälsosamma fröoljor mm. Fisk, kött och grönsaker är det som gäller.
🍖🥦🐟
Okej, vad är då BulletProof Coffee? Jo, Bulletproof Coffee tycker jag är den optimala drycken för mental prestation, energi och välmående som håller i sig. Inspirationen kom från Tibet där man under lång tid druckit te blandat med jak-smör. Jag testade det faktiskt i Nepal 2007. I Bulletproof Coffee kör jag nymalda bönor (bara lukten är underbar), nybryggt kaffe, MCT-olja (de finaste fettsyrorna ur kokosolja) och en matsked smör i en mixer. Resultatet både smakar och ser ut som en krämig latte. Sedan toppar jag med kanel. Blandningen ger en långsam frisättning av koffeinet och jag står mig lätt till lu länge och kan prestera på topp utan att störas av ”cravings” eller dippar.
😫
Nu kan du köpa kaffe + MCT-olja som ett paket. Registrerar du dig först som min VIP-kund så har du alltid 10% rabatt på Upgrits hela sortiment. Du kan köpa kaffet som malet eller som bönor. Och BrainOctaneOil som du ser på bilden är alltså MCT-olja.


HÄLSOSAMMA JULKLAPPAR

» Min bok ”FRISK. LUGN. UTVILAD. STARK. Hela livet” Nedsatt pris!
» Test av omega 3 och 6 (lugnande kosttillskott på köpet) Nedsatt pris!
» Omega3-olja av hög kvalitet med D-vitamin och polyfenoler 
» Paket med 2 tester och omega 3-olja för 8 månader (min bok ingår)
» Protect – kosttillskott med både C- och D-vitamin
» Min nya e-bok ”Fysiskt & mentalt STARK” FEEL GOOD & HAVE FUN!
Gilla Feel Good & Have Fun på Facebook och Instagram.
Du når mig på benny@feelgoodhavefun.nu eller på tel 0708-519161 om du har tankar och synpunkter.

BOKA MIG!
» Boka mig som föreläsare på ditt företag
» Boka mig som mindfulnessinstruktör för mindre stressad personal
» Boka mig som din hälsocoach

Publicerad den Lämna en kommentar

Livsmedelsverkets korta minne och vetenskapsförakt

Min fru och jag tar kolloidalt silver nästan varje dag. Mitt intresse började när jag lärde känna Sven Erik Nordin (svaradoktorn.se) som lyckats att på egen hand besegra sin cancer, efter att ha fått sin dom att han bara hade tre månader kvar att leva. Det är 5-6 år sedan. Du kan läsa om detta i hans bok ”Och cancern bara försvann…”. Jag lärde mig snabbt alla positiva effekter kolloidalt silver kan ha. Jag skrev ett inlägg om kolloidalt silver 2019. Det kan användas vid begynnande förkylning, ögoninfektioner, såromläggning mm, eftersom det tar död p virus och bakterier. Vilket ju är spännande i dagens situation. Astrid Lindgrens barnsjukhus använder det på svårt brännskadade barn för snabbare läkning. En gång i tiden var det ett godkänt läkemedel och fanns med i FASS. Så varför beskrivs det idag av Livsmedelsverket som farligt? Jag fick ett mail från min vän Sven Erik Nordin och det vill jag dela med mig av.

Mail från Sven Erik Nordin:

Livsmedelsverkets hemsida ägnar sig myndigheten mångordigt åt att förklara, att kolloidalt silver är BÅDE livsfarligt och overksamt. Man talar också om, att KS kan förorsaka antibiotikaresistens hos bakterier. Allt detta framförs alldeles ogenerat utan minsta vetenskapliga referens – och med hänsynslöst förakt för tusentals människors personliga erfarenheter och den historiska verkligheten. Om man gjorde sig besväret att titta i FASS, så skulle man snart kunna upptäcka, att silver tidigare var ett allmänt förekommande antibakteriellt medel, innan det slogs ut av penicillin. Det fanns flera olika versioner av silverprodukter – som var godkända och registrerade i FASS. Men silver kunde inte patenteras och inbringa läkemedelsbolagen stora inkomster via hutlösa priser, vilket däremot kommande versioner av antibiotika kunde. Sannolikt var det en av anledningarna till att silverpreparaten försvann.

I ”Tidens kalender, almanack och uppslagsbok 1932” kan man läsa en annons om en ”näsampull” med vars hjälp man kunde införa kolloidalt silver i barnens näsborrar, när de blev förkylda. I annonsen kan man bl.a. läsa följande text:

”ERCÈRHINOL är en näsampull som innehåller silver i elektrisk kolloidalform…
…Det elektriska kolloidalsilvret är icke giftigt, utan tvärt om ett bakteriedödande och antiinfektionsmedel av första ordningen. Det har vidare icke den ringaste irriterande inverkan på slemhinnorna och är i avsaknad av smak och lukt, vilket gör att dess användning kan särskilt rekommenderas för barn.

ERCÉRHINOL möjliggör ett framgångsrikt bekämpande av alla de baciller som infektera näsa och svalg och som nästan alltid utgöra orsaken till de så farliga influensasjukdomarna. Fås på alla apotek”.

Informationen ger ett nytt perspektiv till den ”vaccinationshysteri” som numera råder i samband med de årliga influensaepidemierna – och de skrämmande biverkningarna av aktuella vacciner. Skulle kanske en enkel nässpray vara ett både enklare, billigare och helt biverkningsfritt alternativ?

Genom sin skrämselpropaganda mot KS har Livsmedelsverket säkert hindrat tusentals människor från att använda detta fantastiskt enkla och effektiva medel – som bekämpar inte bara bakterier, utan också virus, amöbor, svamp och andra sjukdomsalstrande mikrober. Vore det inte dags för denna myndighet att ändra en smula i den famösa texten på sin hemsida?

(Informationen om ERCÈRHINOL i detta inlägg kommer från Elisabet Andersson via Facebook)


Coola tillskott från Upgrit

Jag samarbetar med Upgrit, ett modernt företag inom hälsobranschen, med eget varumärke och en uppsjö av fina produkter. De har också nära samarbete med funktionsmedicinska läkaren Peter Martin, som jag nyligen intervjuade på min pod.

Om du registrerar dig här som min VIP-kund, så får du alltid 10% rabatt på hela deras sortiment. Förutom när andra erbjudanden gäller. 

D-vitamin sägs vara en av immunförsvarets viktigaste byggsten. Och nyligen tog Malou efter 10 på TV4 upp förhållandet mellan covid19 och D-vitamin, och att höga D-vitaminnivåer verkar göra att en eventuell covidinflöensa blir mycket lindrigare. Här kan du beställa deras D-vitamin. Kom ihåg att registrera dig först för 10% rabatt på alla inköp. Alltid!


Hälsosamma julklappar (till dig eller någon du bryr dig om)


» Min bok ”FRISK. LUGN. UTVILAD. STARK. Hela livet” Nedsatt pris!
» Test av omega 3 och 6 (lugnande kosttillskott på köpet) Nedsatt pris!
» Omega3-olja av hög kvalitet med D-vitamin och polyfenoler 
» Paket med 2 tester och omega 3-olja för 8 månader (min bok ingår)
» Protect – kosttillskott med både C- och D-vitamin
» Min nya e-bok ”Fysiskt & mentalt STARK” INSTRUKTIONSBOK FÖR BÄTTRE HÄLSA OCH ETT STARKARE IMMUNFÖRSVAR

Min bok ”FRISK. LUGN. UTVILAD. STARK. Hela livet.” med 20 enkla tips för bättre hälsa, ett friskare liv och mer energi.

JULRABATT! Varför inte ge bort boken i julklapp. Julpris 175 kr.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Mockup-COVER-ORG-20-TIPS-1024x521.png

FEEL GOOD & HAVE FUN!
Gilla Feel Good & Have Fun på Facebook och Instagram.
Du når mig på benny@feelgoodhavefun.nu eller på tel 0708-519161 om du har tankar och synpunkter.

BOKA MIG!
» Boka mig som föreläsare på ditt företag
» Boka mig som mindfulnessinstruktör för mindre stressad personal
» Boka mig som din hälsocoach

Publicerad den Lämna en kommentar

Vaccinskeptiker eller vitaminskeptiker…

Varför är informationen så massiv kring vaccin? Varför hör vi (i stort sett aldrig) någonting om hur vi på mer naturlig väg kan boosta vårt immunförsvar. Och varför ska hela befolkningen vaccineras när det bara är en bråkdel som är i riskzonen. Det är trots allt ett läkemedel som ska sprutas in i kroppen och mixtra med vårt immunförsvar. Självklart ligger det enorma ekonomiska intressen i vaccin. Som i alla andra läkemedel. Och tänk dig själv att du producerade ett läkemedel som alla borde ta. Vilken marknad…

Men jag tänker också på de sårbaraste. Våra äldre. Undersökningar från bland annat Skåne, som jag skriver om i min bok, visar att de som bor på äldreboenden redan står på i snitt 11 olika läkemedel. Och redan 4 olika sägs påverka varann negativt. Säkert har de också fått vaccin mot den vanliga influensan. Dessutom lider många av näringsbrist och brist på rörelse. Och nu ska de få ytterligare en kemikalie in i kroppen…

Men det börjar hända saker i våra medier. För några dagar sedan hade de ett långt inslag om covid och D-vitamin i Malou efter 10 samt vilka doser som kan vara aktuella. Sånt som i våras censurerades på våra sociala plattformar som fejk news. Vem låg bakom det?

Det finns också en stor studie från Filippinerna som visade att de som hade D-vitaminnivåer på över 70 nmol/l klarade sig otroligt mycket bättre vid covid.


D-vitamin

Generellt har sannolikt uppemot 80% av oss svenskar D-vitaminbrist. D-vitamin är egentligen inget vitamin, det är ett hormon. Det har oerhört många positiva effekter på vår hälsa. Bland annat kan det genom cellernas D-vitaminreceptor VDR, påverka upp till 2000 olika gener. Det är det som kallas epigenetik, att gener kan slås av och sättas på. Dagens blygsamma råd från Livsmedelsverket på 800 ie per dag, tros härstamma från bland annat rekommendationer till amerikanska soldater under Vietnamkriget på 60-talet. Senare forskning har visat att denna mängd inte har någon större effekt.

Nya studier visar att tillskott av D-vitamin för att komma upp i bra nivåer minskar risken för en mängd sjukdomar, som till exempel muskelproblem, utmattning, många olika sorters cancer, autoimmuna sjukdomar som till exempel MS och Crohn´s sjukdom, demens, sterilitet, hjärt/kärlsjukdom, infektionssjukdom, luftvägssjukdom, mm. De senaste årens studier har klart visat att D-vitaminet kan hjälpa till att skydda mot både typ 1- och typ 2-diabetes, samt ovan nämnda cancer, MS och psykiska sjukdomar som schizofreni och depression.

På min vän Sven Erik Nordins fantastiska hemsida www.svaradoktorn.se hittar jag en intressant studie från Japan. Man delade upp ett antal kvinnor på äldreboenden i två grupper. Deras medelålde var 74 år. Den ena gruppen fick D-vitamintillskott, och den andra fick placebo. Under de två år studien varade fick fyra kvinnor i placebogruppen höftfrakturer, medan ingen i D-vitamingruppen drabbades. Först trodde man att det enbart berodde på att D-vitaminet stärkte benstommen. Men sedan fann man att efter två år hade muskelstyrkan hos D-vitamingruppen generellt ökat med 56% och minskat med 28% hos placebogruppen.

Exempel på D-vitaminets effekt vid några sjukdomstillstånd
Som du såg ovan så har D-vitaminet väldigt positiva effekter vid olika sjukdomar och för att förebygga sjukdomar. Här får du några exempel på D-vitaminets effekter på olika sjukdomar.

Bröstcancer 
Cancer är en okontrollerad delning av onormala celler. Forskare har länge haft en teori om att D-vitamin spelar en roll vid cancerutveckling på grund av sin förmåga reglera just celltillväxt. D-vitaminreceptorer finns på cellernas yta där den tar emot signaler. Denna signal kan berätta för cellen att den ska dela sig eller dö. En studie jämförde D-vitaminnivåerna på 3 634 koreanska bröstcancerpatienter med 17 133 friska kontrollpersoner. Forskarna fann att kvinnor med D-vitaminbrist hade 27% ökad risk att utveckla bröstcancer jämfört med de kvinnor som hade tillräckliga nivåer. Studien publicerades i tidskriften Breast Cancer Research and Treatment.

Demens
En studie i tidskriften Neurology, visade att D-vitamin har stor påverkan på hur hjärnan fungerar. Forskarna såg att personer över 60 år som hade låga nivåer av D-vitamin i blodet (61% av deltagarna), fick ett tre gånger så snabbt mentalt förfall som de med tillräckliga nivåer D-vitamin. Studien på 382 människor genomfördes mellan 2002 och 2010. Deltagarnas ålder varierade mellan 60 och 90 plus och inkluderade personer med normal kognition, med mild nedsatt mental funktion och med redan utvecklat demens.

Immunförsvaret
Som jag nämnde så har kroppens celler receptorer på sin yta för D-vitamin, vilket gör det speciellt viktigt för immunförsvarets beteende, balans och styrka. D-vitamin är ett av de viktigaste näringsämnena för att förebygga förkylningar och influensa. Förutom att det stärker ett tröttkört immunförsvar, så kan det också lugna ner ett överaktivt immunförsvar. Ett hyperaktivt immunförsvar kan bland annat leda till autoimmuna sjukdomar.

Hjärt/kärlsjukdom 
D-vitaminbrist kopplas ofta till svåra hjärtproblem som hjärtinfarkt och stroke. En stor studie på närmare 20 000 medelålders män gjord vid Harvard School of Public Health, visade att för låga nivåer av D-vitamin är en tänkbar förklaring till att många fler drabbas av hjärtinfarkt under den mörka delen av året än under den ljusa. En fördubbling av nivån på D-vitamin i blodet halverade risken för hjärtinfarkt. Risken hos de med minst D-vitamin i blodet mer än fördubblades. Men också de med genomsnittliga halter löpte 60% ökad risk.

Viktiga funktioner 
D-vitamin är ett näst intill magsikt fettlösligt näringsämne/hormon som förbättrar upptag, transport och användning av kalcium och fosfor. Kalcium och fosfor är superviktiga för till exempel ben- och tandbildning. D-vitamin bidrar också till ett stabilt nervsystem och ett friskt och hälsosamt hjärta. Det reglerar ditt immunförsvar, minskar risken för autoimmuna sjukdomar och påverkar din bildning av serotonin. D-vitamin är också bra för ditt blodtryck, hjärt/kärlsystem och motarbetar depressioner.

D-vitamin är antiinflammatoriskt och också viktigt för sköldkörtelns funktion, för till exempel produktionen av tyroxin. Det hjälper också till med reglering av blodets koagulering och skyddar mot stroke. Visst är det fantastiskt?

Orsaker till D-vitaminbrist 

• Brist på solljus. Du bör vistas ute cirka 20 minuter relativt lättklädd, och utan solkräm, för att få 10000-20000 ie på en dag. Men efter 30 minuter är huden mättad och du kan inte tillgodogöra dig mer. För att solen skall kunna få i gång D-vitaminproduktionen i din hud, så krävs att den står högre än 45 grader över horisonten. Annars filtreras den verksamma våglängden bort genom den längre väg ljuset måste passera genom atmosfären. Så halva året har vi problem här uppe i norden. Det är också viktigt att tänka på att kolesterol är viktigt för att du ska kunna omvandla solstrålarna till D-vitamin. Så av många skäl är det bra att inte sträva efter låga kolesterolnivåer.

• Åldern gör att du får svårare och svårare att bilda D-vitamin. 

• Livsstil är viktig. Stress och lite tid utomhus kan ge brist. 

• Geografiskt läge. Här uppe i norr har vi begränsad möjlighet att få D-vitamin via solen. 

• Mörkhyade personer behöver 6 gånger mer solljus än ljushyade. 

• Kulturella skillnader som att till exempel bära kläder som täcker huden året om. 

• Ökad användning av solskyddskräm. Om du använder solskyddsmedel blockerar du D-vitaminproduktionen. Solskyddsfaktor 8 blockerar 85% av bildningen av D-vitamin. Solskyddsfaktor över 8 blockerar 100% av bildningen.

D-vitamin i kosten 
D-vitamin är tyvärr det vitamin som det finns minst av i vår kost. Mest hittar du i fisk som makrill, lax och sill.

Att mäta nivåerna av D-vitamin 
Vid en analys av D-vitamin undersöker man blodets koncentration av 25(OH)D, även kallat kalcifediol. När D-vitamin omvandlas i levern produceras bland annat kalcifediol, vilket gör detta ämne till en indikator till D-vitaminstatus. Normala värden enligt medisera.se är 50-178 nmol/L. Själv hade jag 131 nmol/L för någon månad sedan. Du får 10% rabatt hos medisera.se med koden feelgoodhavefun.

Dosering 
D-vitaminets halveringstid är 20-29 dagar. En lämplig daglig dos vintertid brukar sägas ligga kring 4-5000 ie. Sommartid kan du gå ner i dos. Lite beroende på hur mycket du vistas lättklädd i solen utan solkräm. Livsmedelsverkets rekommendation på 800 ie per dag anses av många vara alldeles för lite. Det är troligen satt som minimum för att undvika ovan nämnda rakitis. Och för att överdosera får du upp i våldsamma doser.

Sorten du ska leta efter heter vitamin D3 och ska helst ligga i en bas av olja. Dessutom är det bra med varianter där också vitamin K2 finns med. Även om vitaminerna D och K2 var för sig har en gynnsam effekt på hälsan så fungerar de bäst tillsammans. I kombination kan de till exempel stödja din benhälsa med sin förmåga att främja upptag av kalcium och benbildning. Så tillsammans kan de ge förbättrad bentäthet.

Källor: kurera.se samt Lars Berns bok ”Den metabola pandemin”.

Coola tillskott från Upgrit

Jag samarbetar med Upgrit, ett modernt företag inom hälsobranschen, med eget varumärke och en uppsjö av fina produkter. De har också nära samarbete med funktionsmedicinska läkaren Peter Martin, som jag nyligen intervjuade på min pod.

Om du registrerar dig här som min VIP-kund, så får du alltid 10% rabatt på hela deras sortiment. Förutom när andra erbjudanden gäller. 

Och här kan du beställa deras D-vitamin. Kom ihåg att registrera dig först för 10% rabatt på alla inköp. Alltid!


Hälsosamma julklappar (till dig eller någon du bryr dig om)


» Min bok ”FRISK. LUGN. UTVILAD. STARK. Hela livet” Nedsatt pris!
» Test av omega 3 och 6 (lugnande kosttillskott på köpet) Nedsatt pris!
» Omega3-olja av hög kvalitet med D-vitamin och polyfenoler 
» Paket med 2 tester och omega 3-olja för 8 månader (min bok ingår)
» Protect – kosttillskott med både C- och D-vitamin
» Min nya e-bok ”Fysiskt & mentalt STARK” INSTRUKTIONSBOK FÖR BÄTTRE HÄLSA OCH ETT STARKARE IMMUNFÖRSVAR

Min bok ”FRISK. LUGN. UTVILAD. STARK. Hela livet.” med 20 enkla tips för bättre hälsa, ett friskare liv och mer energi.

JULRABATT! Varför inte ge bort boken i julklapp. Julpris 175 kr.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Mockup-COVER-ORG-20-TIPS-1024x521.png

FEEL GOOD & HAVE FUN!
Gilla Feel Good & Have Fun på Facebook och Instagram.
Du når mig på benny@feelgoodhavefun.nu eller på tel 0708-519161 om du har tankar och synpunkter.

BOKA MIG!
» Boka mig som föreläsare på ditt företag
» Boka mig som mindfulnessinstruktör för mindre stressad personal
» Boka mig som din hälsocoach

Publicerad den Lämna en kommentar

Är masktvång till för att öka rädslan…?

Jag hoppas våra barn inte kommer att mötas av en massa människor med mask på sig varje dag framöver. Att aldrig få se ett leende. Bara ett par ögon… Att få känslan av att de hamnat på en annan planet. Och jag hoppas verkligen de slipper att bära mask själva. Jag tror på de som är väldigt skeptiska till maskbärande eller helt emot det. Bevisen är svaga för att de hjälper. Och det finns många experter som säger att de är negativa för vår hälsa. Och framförallt för vårt immunsystem. Precis det som istället behöver stärkas. Det känns som mycket av de åtgärder som vi använder kommer från Kina…

Som jag skrev i förra inlägget så säger bland annat Dr Margareta Griesz-Brisson att munskyddstvång leder till syrebrist och att man tvingas andas in luft innanför munskyddet som innehåller för mycket koldioxid och för lite syre. Eftersom hjärnan är en av kroppens största konsumenter av syre, (speciellt hos barn vars hjärna är i utveckling) är munskyddstvånget en allvarlig risk för hälsan. Kronisk syrebrist framkallar demenssjukdomar och förlust av nervceller. Framöver kommer vi se en epidemi av demenssjukdomar, menar hon. Enligt Dr Margareta Griesz-Brisson som är neurologspecialist förhindrar eller skyddar dessa munskydd inte från virus som SARS-CoV-2. Barn som tvingas ha munskydd påtvingas syrebrist under flera timmar varje dag. Så är det till exempel i Italien. Minskad tillgång av syre är skadligt, säger hon, eftersom hjärnan behöver syre för att fungera. Och hon har stöd från andra…

Här är några screenshots från filmen Plandemic med Dr Judy Mikovits.

Jag såg ett föredrag med Tom Woods där han visade hur stor effekt munskydden haft i olika länder. Det verkar ju inte vara någon succé direkt.

Han visade också en kurva där han jämförde länder som haft munskyddstvång med länder som inte haft det, Sverige, Norge och Danmark. Vissa av dessa har väl i och för sig börjat införa det i vissa miljöer. Men jag tycker ändå poängen är tydlig.

Och som jag också skrev igår så larmar belgisk sjukvårdspersonal om att munskyddsbärande kan leda till syrebrist. Syrebrist (huvudvärk, illamående, trötthet, förlust av koncentration) uppträder ganska snabbt, en effekt som liknar höjdsjuka. Varje dag ser vi nu patienter klagar över huvudvärk, problem med bihålorna, andningsproblem och hyperventilation på grund av att de bär mask. Dessutom leder den ackumulerade CO2-gasen till en giftig försurning av organismen som påverkar vår immunitet. Vissa experter varnar till och med för en ökad överföring av viruset vid olämplig användning av mask.

Nu såg jag att Kungliga Vetenskapsakademien förordar munskydd. Men i en (enligt experter) mycket välgjord dansk studie så har munskydd inte alls den effektiviteten som det sagts.

Vad tror du?


Hälsosamma julklappar (till dig eller någon du bryr dig om)


» Min bok ”FRISK. LUGN. UTVILAD. STARK. Hela livet” Nedsatt pris!
» Test av omega 3 och 6 (lugnande kosttillskott på köpet) Nedsatt pris!
» Omega3-olja av hög kvalitet med D-vitamin och polyfenoler 
» Paket med 2 tester och omega 3-olja för 8 månader (min bok ingår)
» Protect – kosttillskott med både C- och D-vitamin
» Min nya e-bok ”Fysiskt & mentalt STARK” INSTRUKTIONSBOK FÖR BÄTTRE HÄLSA OCH ETT STARKARE IMMUNFÖRSVAR

Min bok ”FRISK. LUGN. UTVILAD. STARK. Hela livet.” med 20 enkla tips för bättre hälsa, ett friskare liv och mer energi.

JULRABATT! Varför inte ge bort boken i julklapp. Julpris 175 kr.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Mockup-COVER-ORG-20-TIPS-1024x521.png

FEEL GOOD & HAVE FUN!
Gilla Feel Good & Have Fun på Facebook och Instagram.
Du når mig på benny@feelgoodhavefun.nu eller på tel 0708-519161 om du har tankar och synpunkter.

BOKA MIG!
» Boka mig som föreläsare på ditt företag
» Boka mig som mindfulnessinstruktör för mindre stressad personal
» Boka mig som din hälsocoach