Publicerad den 2 kommentarer

Var går gränsen för dig?

Jag läser mycket på sociala medier nu. Okej, alldeles för mycket. Men det känns som det börjar bli riktigt otäckt. Så det är svårt att låta bli. Det handlar om våra liv, vår tillvaro och vår framtid.

Jag hittade detta. Och tyckte det var en av de klokaste inläggen jag sett på ett tag. Referenser ska gå att hitta på hennes originalinlägg på Facebook. I kommentarerna. För den som vill. Här är inlägget, som är värt att läsa igenom några gånger och reflektera över…


”DET KOMMER ALDRIG ATT HÄNDA I SVERIGE

I ett tidigare inlägg så har jag vädjat till alla att börja fundera över var er gräns går redan nu, så att ni även kan vara observanta på om och när den eventuellt överskrids. 

Vi är som mänsklighet till stor del fostrade i ett hierarkiskt system där vi har normaliserat integritetskränkande och respektlös behandling. När vi har vuxit upp under förhållanden där vår integritet, egna behov, känslor och vilja återupprepat har kränkts så formas en svag jag-känsla. Våra gränser blir då så diffusa att vi många gånger inte ens är medvetna om att vi blir utsatta för övergrepp. Vi ger upp oss själva automatiskt för vi vet inte ens vad vårt ”själv” består av. (Detta är tex en stor orsak till psykisk ohälsa. Att vi inte känner eller respekterar våra egna gränser.)

Men nu är det dags! Nu är det dags att identifiera dina egna gränser så att du också kan stå upp för dig själv!  

___________________

MIN EGEN GRÄNS

____________________

Min egen gräns gick vid införandet av v-passet, för därmed blev sprutan inte längre frivillig. Våra friheter blev istället villkorade. Även den som accepterar ett v-pass är numera villkorad att ta x antal påfyllnadsdoser av sprutan för att få behålla sitt pass. 

Mycket händer nu i Sverige som vi aldrig trodde skulle kunna hända. Jag trodde aldrig någonsin att vi skulle kunna hamna i en situation där våra grundlagsskyddade och mänskliga rättigheter kastades i soptunnan. Jag är minst sagt chockad över hur likgiltigt vi medborgare lät det ske. När jag nu även tittar på vad som händer i övriga världen så känns det mest som att jag lever i en skitdålig film. Positionerna flyttas gradvis framåt och vi ger efter mer och mer. Majoriteten är ledande i detta, i tron att de gör detta för allas vårt bästa. 

I Grekland tvingas personer över 60 år till sprutor eller att böta 100 euro i månaden.  ”Men det kommer givetvis aldrig att hända i Sverige”. 

I Australien förflyttar man ovaccinerade, sjuka och misstänkt sjuka till specialbyggda läger. ”Men det kommer givetvis aldrig att hända i Sverige”. 

I Österrike ska personer över 14 år som vägrar vaccin bötfällas med 6000 kr per kvartal från och med i mars månad. Personer över 12 år som inte tagit sprutan får inte lämna sina hem mer än i undantagsfall (matinköp, läkarbesök, skola och studier) ”Men det kommer givetvis aldrig att hända i Sverige.” 

I USA ger man nu sprutor till 6-månadersbäbisar. 

”Men det kommer givetvis aldrig att hända i Sverige”. 

________________________

VAR GÅR DIN GRÄNS? 

________________________

Jag ber dig nu att för en stund fundera över var din egen gräns går och ställa dig själv några avgörande frågor. Det finns trots allt några mänskliga grundvärden som är värda att kämpa för och till och med att dö för. Rätten till självbestämmande över våra egna kroppar och våra barns hälsa och rättigheter utgör sådana värden för mig. 

Frågor att fundera över och ta ställning till:

– Hur många sprutor/påfyllnadsdoser är du beredd att ta för att få behålla ditt pass? Vad gör du när den gränsen överskrids? 

– Är det okej att en minoritet av människor blir utstötta från ännu fler delar av samhället för att de inte önskar göra ett medicinskt ingrepp i sina kroppar? Trots att de är fullt friska och kanske även redan har immunitet? 

– Om vi anser detta vara okej. Hur länge kommer vi i så fall att acceptera det och på vilka grunder? 

 – Är det rimligt med krav på v-pass (fn 3 sprutor) för att gå och handla på ICA?

– Kommer vi att acceptera tvångsåtgärder så som böter, utegångsförbud, lägerförvaring etc för de som inte önskar ta sprutan?  

– Kommer vi att acceptera tvångsvaccinering av barn där vi bötfäller föräldrar som inte accepterar att ge sina barn sprutan? I så fall hur små barn? 

—- 

Vi säljer just nu ut både vår frihet och trygghet i tron att vi köper frihet och trygghet. Hur mycket är det värt för dig att ”öppna upp samhället”? Hur många av dina grundläggande mänskliga värden är du beredd att överge för att ”återgå till det normala”? 

Detta är relevanta frågor att ställa sig så att vi vet var våra gränser går och på så sätt även kan värna om dem och stå upp för dem om de överskrids. Du har trots allt inte bara ansvar för dig själv, du har även ansvar för våra gemensamma barn och för deras framtida liv här på jorden. Du har även ansvar för de ännu ofödda barnen och för alla de som ännu inte kan föra sin egen talan. 

Så, låt oss hoppas på att vi alla har tydliga gränser nog så att ”det aldrig kommer att hända i Sverige”. 

/Sanna Nova Emilia (på Facebook)

Vad är rimligt? Hur farligt är viruset? Tar samhället i lika mycket när det kommer till andra dödsorsaker? Hörde till exempel igår att risken att dö i covid för människor under 55 år, är ungefär samma som att dö i en trafikolycka. Idag läste jag att Sverige troligen kommer att ha underdödlighet 2021.

Hur går dina tankar? Kommentera gärrna.



INSTRUKTIONSBOK FÖR BÄTTRE HÄLSA OCH ETT STARKARE IMMUNFÖRSVAR

Min bok ”FRISK. LUGN. UTVILAD. STARK. Hela livet.” med 20 enkla tips för bättre hälsa, ett friskare liv och mer energi.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Mockup-COVER-ORG-20-TIPS-1024x521.png

Fler hälsosamma julklappar hittar du i shopen 🎅🏻

FEEL GOOD & HAVE FUN!
Gilla Feel Good & Have Fun på Facebook och Instagram.
Du når mig på benny@feelgoodhavefun.nu eller på tel 0708-519161 om du har tankar och synpunkter.

BOKA MIG!
» Boka mig som föreläsare
» Boka mig som mindfulnessinstruktör
» Boka mig som din hälsocoach

2 svar på “Var går gränsen för dig?

  1. Mycket bra skrivet! Jag håller med till 200%.

    1. ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.