Publicerad den Lämna en kommentar

Vart är vi på väg?

Ser du ”På spåret” på fredagar? I fredags tog jag Karlskrona på 8 poäng 😀 Bästa par i studion tog det på 4. Det är kul när det händer.

Men nu funderar jag på riktigt vart vi är på väg… En vän fick se att en liten butik på hans ort visade ”Face detection” på deras tv-skärm i butiken. Är det vad vi har att vänta… Så de kan skilja på ”lydiga” och ”olydiga” framöver… Som i Kina.

Som jag skrev om i förra inlägget så börjar nu jurister i Sverige att tycka att det gått för lång. Bland annat skriver de:

Låt oss försvara Sveriges långa tradition av grundlagsskyddade fri- och rättigheter som tidigare generationer har kämpat för. De har hittills tjänat Sverige väl. Låt oss orubbligt stå fast vid vårt fria val att bestämma över våra egna kroppar. För allas skull.

Varje medborgare är tillförsäkrad grundlagsskyddade rättigheter i form av att samtycka till medicinsk behandling, fritt lämna och återinträda i landet, fri rörlighet inom landet, fria möjligheter att delta i sammankomster och evenemang. Statens möjligheter att indirekt verka för att medborgarna ska acceptera viss medicinsk behandling till exempel i form av vaccinering som villkor för deltagande i samhällslivet eller att på annat sätt inskränka mötes- och föreningsfriheten är starkt begränsade.

Har du råkat ut för denna nya ”diskriminering?

Jag läser och hör hur föräldrar inte får komma in på deras barns julfester och olika former av uppvisningar. Det känns otroligt märkligt alltihop. Och faktiskt kusligt. Särskilt om man börjar kika på siffrorna bakom ”skrämselpropagandan”. Så t ex har covid en dödlighet på 0,3% om man insjuknar. Jämfört med t ex cancer, där 60000 insjuknar varje år och 20000 avlider varje år i sjukdomen. Så där kan man prata om en dödlighet på ca 30%. För en massa andra siffror kan du kika in på Läkarupproret. Där ett 40-tal svenska läkare och forskare försöker föra fram siffror som inte stöder ”paniken” och de restriktioner som nu växer fram. Och som många rädda människor inte reagerar för, utan tycker är absolut nödvändigt.

Detta har t ex min kollega i hälsobranschen, Anna Sparre, upplevt i form av diskriminering:

”Diskriminerad av Filmstaden. Jag och min son kunde inte utnyttja vårt presentkort som löpte ut här i december. Dvs pengarna på vårt bio-presentkort gick förlorade. Jag kontaktade Filmstaden / SF i god tid och frågade hur vi kunde lösa detta – om de kunde förlänga presentkortet eller betala tillbaka pengarna. Men svaret var blankt nej. Dessutom valde de att besvara frågan hela 12 dagar efter att jag kontaktade dem i ärendet – de svarde sent samma dag som presentkortet löpte ut…

Diskriminerad av Scouterna. Jag kunde inte möta upp min son på scouternas julmarknad då de valde att kräva vaccinationsbevis istället för att vidta andra åtgärder.”

Har du stött på liknande saker? Kommentera gärna nedan.

Liknande saker har hänt förr…

Utdrag ur Anne Franks dagbok: 

“Judar får inte besöka teatrar, biografer och andra nöjeslokaler. Judar äger inte tillträde till badhus, och inte heller till tennis-, landhockey-, eller andra idrottsplatser.”

Det känns på riktigt kusligt. Särskilt med tanke på att många jurister nu går ut och påpekar att detta är emot grundlagen.

För dig som vill protestera och stå upp för våra rättigheter kan du t ex läsa mer på ”Nej till vaccinpass”.

Juristlänkar:

https://www.expressen.se/debatt/vaccinationsbevis-ar-ren-utpressning/
https://www.dagensjuridik.se/debatt/debatt-covid-pass-vs-de-manskliga-rattigheterna/

Allt väl!

Oavsett om du är för eller emot vaccin, så hoppas jag att du sätter dig in i vad som pågår nu. Och inte enbart ser på TV… Och att vi tillsammans står upp för våra rättigheter och inte bidrar till att skapa motstånd, splittring och hat. Det är inte vad vi behöver nu. Vi behöver förståelse, värme och kärlek.INSTRUKTIONSBOK FÖR BÄTTRE HÄLSA OCH ETT STARKARE IMMUNFÖRSVAR

Min bok ”FRISK. LUGN. UTVILAD. STARK. Hela livet.” med 20 enkla tips för bättre hälsa, ett friskare liv och mer energi.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Mockup-COVER-ORG-20-TIPS-1024x521.png

Fler hälsosamma julklappar hittar du i shopen 🎅🏻

FEEL GOOD & HAVE FUN!
Gilla Feel Good & Have Fun på Facebook och Instagram.
Du når mig på benny@feelgoodhavefun.nu eller på tel 0708-519161 om du har tankar och synpunkter.

BOKA MIG!
» Boka mig som föreläsare
» Boka mig som mindfulnessinstruktör
» Boka mig som din hälsocoach

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.