Publicerad den Lämna en kommentar

Så försvagar du ditt immunförsvar

Tänk om våra nyhetsmedier, FHM, experter, myndigheter och regering pratade om ”ett starkt immunförsvar” lika ofta som de pratar om vaccin, munskydd och att träffa så få människor som möjligt.

Saker som kan försvaga vårt immunförsvar
Munskydd, färre sociala kontakter, stillasittande, negativa tankar, tröstätande, mindre solljus, mindre frisk luft, mindre förundran…

Saker som kan stärka ditt immunförsvar
Rörelse, näringsrik mat, vissa kosttillskott, mindre alkohol, skärmfri avkoppling, god sömn, mindfulness, andningsövningar, skogspromenader, kallbad, bastu, mm.

Apropå munskydd
Dr Margareta Griesz-Brisson MD, PhD är specialist på neurologiska sjukdomar, neuroregeneration, neuroplasticitet, miljömedicin och smärtbehandling. Hon är medicinsk direktör på The London Neurology and Pain Clinic och är specialiserad i neurologi, utbildad läkare (MD PHD), tidigare med en position på avdelningen Neurology & Pharmacology vid Albert-Ludwigs-Universität Freiburg i Breisgau (1981 – 1989) och på Environmental Medicine and Neurotoxicology, European Academy of Environmental Medicine. Hon leder även en klinik i Tyskland. Ja, hyfsat CV…

Hon menar att det är finansintressen som styr besluten kring Cov19, och det sker inte för människornas bästa. Hon är kritisk till de länder som infört munskyddstvång och lockdown för att det helt strider mot mänskliga rättigheter och att det ur medicinsk synvinkel är helt oförsvarligt att avkräva befolkningen att följa sådana bestämmelser.

Dr Margareta Griesz-Brisson säger att munskyddstvång leder till syrebrist och att man tvingas andas in luft innanför munskyddet som innehåller för mycket koldioxid och för lite syre. Eftersom hjärnan är en av kroppens största konsumenter av syre, (speciellt hos barn vars hjärna är i utveckling) är munskyddstvånget en allvarlig risk för hälsan. Kronisk syrebrist framkallar demenssjukdomar och förlust av nervceller. Framöver kommer vi se en epidemi av demenssjukdomar, menar hon. Enligt Dr Margareta Griesz-Brisson som är neurologspecialist förhindrar eller skyddar dessa munskydd inte från virus som SARS-CoV-2. Barn som tvingas ha munskydd påtvingas syrebrist under flera timmar varje dag. Så är det till exempel i Italien. Minskad tillgång av syre är skadligt, säger hon, eftersom hjärnan behöver syre för att fungera.

Ny dansk forskning visar dessutom att munskydd inte är så effektivt som vissa trott.

Ett brev från belgisk sjukvårdspersonal i september sa bland annat följande om munskydd. Maskerna hos friska individer är ineffektiva mot spridning av virusinfektioner. Att bära en mask är inte utan biverkningar. Syrebrist (huvudvärk, illamående, trötthet, förlust av koncentration) uppträder ganska snabbt, en effekt som liknar höjdsjuka. Varje dag ser vi nu patienter klagar över huvudvärk, problem med bihålorna, andningsproblem och hyperventilation på grund av att de bär mask. Dessutom leder den ackumulerade CO2-gasen till en giftig försurning av organismen som påverkar vår immunitet. Vissa experter varnar till och med för en ökad överföring av viruset vid olämplig användning av mask.

Apropå vaccin
Den belgiska sjukvårdspersonalens brev innehåller också tankar om vaccin. Enkätstudier om influensavaccinationer visar att vi på 10 år bara har lyckats tre gånger med att utveckla ett vaccin med en effektivitet på mer än 50%. Vaccinera våra äldre verkar vara ineffektivt. Över 75 år är effekten nästan obefintlig.

På grund av den kontinuerliga naturliga mutationen av virus, som vi också ser varje år när det gäller influensaviruset, är ett vaccin på sin höjd en tillfällig lösning, som kräver nya vacciner varje gång efteråt. Ett oprövat vaccin, som tas fram genom nödförfarande och för vilket tillverkarna redan har fått rättslig immunitet från möjlig skada, väcker allvarliga farhågor. Vi vill inte använda våra patienter som försökskaniner. På global nivå förväntas 700 000 fall av skada eller dödsfall till följd av vaccinet. Om 95% av människor upplever Cov19 praktiskt taget symptomfri är risken med exponering för ett oprövat vaccin oansvarigt. Jag är inte totalt emot vaccin, men tycker vi ska vara försiktiga med övervaccinering och tron att det är lösningen på allt. Samt att det är så effektivt och säkert som alla uppger. Det är trots allt vansinnigt med pengar inblandat. Och det kan som du vet skapa vilken galenskap som helst…

Så vad tycker jag att vi kan göra istället?
Förutom de vanliga sakerna som att hålla avstånd, tvätta händer, stanna hemma om vi är sjuka. Så borde all kraft gå åt till att skydda de äldre. De som drabbas hårdast. Och låta samhället rulla på för att minska de negativa effekterna. Jag tror att de riskerar bli större än av viruset. Till exempel uppger SCB att under oktober 2020 dog 7182 personer, vilket är 275 dödsfall färre än snittet för samma månad åren 2015–2019. Det betyder en underdödlighet på 4%, uppger NewsVoice.

Och viktigast av allt; STÄRKA VÅRT IMMUNFÖRSVAR. I England ska brittiska regeringen ge 2 miljoner engelsmän D-vitamin. Det är otroligt spännande. Det har ju faktiskt visat sig att D-vitaminbrist kan göra att man drabbas hårdare av Cov19.

Det känns också kusligt att så många ifrågasättande röster tystas ned. Jag hoppas att alla tänker själva och funderar på vad vi går igenom. Och inte bara sväljer allt med hull och hår, bara för att det sägs på TV. Men det är såklart också viktigt att behålla lugnet och sträva efter att hålla uppe humöret. Vilket inte alltid känns lätt idag.

» Jag har satt ihop en massa saker du kan göra för att stärka din motståndskraft både fysiskt och psykiskt i min nya e-bok.

Kanske är dags att se den spännande intervjun med Dr Judy Mikovits. Här med svensk text.

Källor: TV Hälsa.


Hälsosamma julklappar (till dig eller någon du bryr dig om)


» Min bok ”FRISK. LUGN. UTVILAD. STARK. Hela livet” Nedsatt pris!
» Test av omega 3 och 6 (lugnande kosttillskott på köpet) Nedsatt pris!
» Omega3-olja av hög kvalitet med D-vitamin och polyfenoler 
» Paket med 2 tester och omega 3-olja för 8 månader (min bok ingår)
» Protect – kosttillskott med både C- och D-vitamin
» Min nya e-bok ”Fysiskt & mentalt STARK” INSTRUKTIONSBOK FÖR BÄTTRE HÄLSA OCH ETT STARKARE IMMUNFÖRSVAR

Min bok ”FRISK. LUGN. UTVILAD. STARK. Hela livet.” med 20 enkla tips för bättre hälsa, ett friskare liv och mer energi.

JULRABATT! Varför inte ge bort boken i julklapp. Julpris 175 kr.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Mockup-COVER-ORG-20-TIPS-1024x521.png

FEEL GOOD & HAVE FUN!
Gilla Feel Good & Have Fun på Facebook och Instagram.
Du når mig på benny@feelgoodhavefun.nu eller på tel 0708-519161 om du har tankar och synpunkter.

BOKA MIG!
» Boka mig som föreläsare på ditt företag
» Boka mig som mindfulnessinstruktör för mindre stressad personal
» Boka mig som din hälsocoach

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.