Publicerad den Lämna en kommentar

Är du verkligen så hälsosam som du tror?

Oroa dig inte. Det är den stora frågan och det är ingen hemlighet att vårt moderna, extremt upptagna liv praktiskt taget ber oss att ta genvägar när det gäller kosten. Bekväma snabbmatsrestauranger verkar dyka upp i varje hörn, och varubergen av processade måltider i snabbköpen lurar våra trötta hjärnor att välja den enkla lösningen efter en lång arbetsdag. Och det som är ännu mer orättvist är att även om man försöker göra rätt och äta hälsosamt så är det inte längre tillräckligt eftersom ”bra mat” inte innehåller lika mycket näringsämnen som den brukade.

All mat är inte lika bra

Vi måste se till helheten, och det finns inte en enskild faktor som hindrar oss från att göra en förändring. Till exempel baksidan av den moderna tekniken som ligger bakom processad mat. Visst är det bra att kunna avlägsna dåliga smaker, lukt och förorenande ämnen, men många av livsmedlens naturliga antioxidanter och vitaminer elimineras också under förädlingen. Nästa gång du går till affären för att till exempel köpa olivolja, kom då ihåg att all olivolja inte är likvärdigt skapad. Bokstavligt talat. Ta en närmare titt på etiketten och se till att välja en extra jungfruolja som har kallpressats. I motsats till moderna förädlingsprocesser bevarar denna gamla, traditionella metod olivernas naturliga antioxidanter, vitaminer och antiinflammatoriska mikronäringsämnen som våra kroppar är i så stort behov av idag.

Kom också ihåg att livsmedel med traditionellt höga nivåer av hälsofrämjande Omega-3 inte alltid är ett säkert val längre, eftersom dagens kor, kycklingar och fisk utfodras med koncentrat som bara innehåller små mängder av denna essentiella fettsyra. För att inte tala om de ämnen vi får i oss från djur som betat nära förorenat vatten och förorenad jord.

Testa din kropp

Så vad gör vi? Är svaret att vi ska lägga till näringstillskott till kosten? Bortsett från det faktum att du alltid bör rådfråga en läkare innan du tar några näringstillskott så finns det en djungel av olika kosttillskott på marknaden, och det är lätt att fatta ett förhastat beslut och välja ett näringstillskott som du egentligen inte behöver. Det är bokstavligt talat att kasta pengar i sjön, ett faktum som blir väldigt tydligt för de som beslutar sig för att testa sina kroppar. Det innebär att få vår individuella fettsyreprofil på papper, med en genomgång av nivåerna av essentiella fettsyror i vårt blod. En kompromisslös statuskontroll som ofta får de mest hälsomedvetna att stirra med misstro på resultaten, eftersom förhållandet mellan Omega-6- och Omega-3-fettsyror avslöjar sanningen om vad de äter och hur de lever. Detta är en tid då det är bra att komma ihåg att okunskap inte är en styrka. När du får dina fettsyrenivåer på papper och vet vilka områden du ska rikta in dig på, kommer det att bli mycket enklare att få din kropp i balans igen.

Erbjudande – 200 kr rabatt!

Är du angelägen att ta reda på hur frisk du verkligen är och, än viktigare, vad du ska göra om resultaten får dig ur balans? Just nu får du 200 kr rabatt på omega-testet. Läs mer om Zinzino BalanceTest som ger dig en individuell fettsyreprofil och ett försprång på vägen till ditt nya liv. En bra balans mellan omega 3 och 6 gör att du minskar inflammationen i kroppen, eftersom omega 3 är inflammationsdämpande.

Bonus!

Beställer du din omega-test nu får du också ett paket av kosttillskottet Viva utan extra kostnad. Viva är ett naturligt kosttillskott som utformats för att lindra stress, förbättra humöret och stärka välmåendet. Innehåller ett patenterat extrakt från pistillmärken av saffran (affron®), fem B-vitaminer, jod och vitamin C (värde 279 kr).HÄMTA HEM MIN KETO-GUIDE PÅ 78 SIDOR. KOSTNADSFRITT!

Ketogen kost gör dig metabolt flexibel. Det vill säga, du kan drivas både av kolhydrater och fett. Ketoner som bildas av fett är ett superbränsle. Du blir pigg, du kan lindra ett sockerberoende, du bränner kroppens fett, din hjärna älskar det och du blir av med dina hungerkänslor. ProgramGUIDEN bygger på ett 7-veckorsprogram.

FEEL GOOD & HAVE FUN!
Gilla Feel Good & Have Fun på Facebook och Instagram.
Du når mig på benny@feelgoodhavefun.nu eller på tel 0708-519161 om du har tankar och synpunkter.

BOKA MIG!
» Boka mig som föreläsare på ditt företag
» Boka mig som mindfulnessinstruktör för mindre stressad personal
» Boka mig som din hälsocoach

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.