Publicerad den Lämna en kommentar

Nytt podavsnitt #52 : Sockerberoende med Bitten Jonsson

För 10 år sedan skar jag ner ordentligt på mitt sockerintag. Jag hade högt blodtryck och jag hade väl läst något om att socker inte var bra för kroppen. Det vita giftet hade man ju hört talas om. Och då ska du veta att jag egentligen är ett sockertroll. Jag har alltid älskat sötsaker. Och gör fortfarande. Men jag var inte sockerberoende. Så för mig gick det ganska enkelt att skära ner på sockret. Det var en spännande resa. Det jag först la märke till var att det som varit lagom sött efter en tid smakade äckligt sött. Så kroppen och smaklökarna vänjer sig av med sockret.

Tyvärr går det inte lika lätt för alla att skära ner på sockret. Sockerberoende är verkligen ett beroende och handlar inte om dålig karaktär. I dagens avsnitt får du möta beroendeexpert Bitten Jonsson. Hon är fortbildad i USA inom ”Addiction Medicine”. I USA är det en del av sjukvården på ett annat sätt än här.

Bitten förklarar vad sockerberoende egentligen är, att det faktiskt är en beroendesjukdom, att det finns olika grader av det, hur man vet om man äter för mycket, om genetiska skillnader, vad som räknas som socker och framförallt, vad du kan göra om du inser att du har problem. Eller känner någon annan som har det.

Kunskap, verktyg, kostomställning och livsstilsomställning. Det Bitten kallar biokemisk reparation. För mycket oreda kan ha uppkommit i kroppen. Bland annat när det gäller hormoner, vitamin- och mineralbrister, levern, binjurarna, hjärnan och tarmen. Bitten pratar bland annat om ketogen kost. Du hittar en kostnadsfri GUIDE till ketogen kost längst ner.

Vi avslutar med att prata om vad samhället kan göra för att minska på problemen. Självklart är det ytterst ett personligt ansvar. Men på samma sätt som alkohol, narkotika och cigaretter kan regleras, så kanske det är hög tid att reglera socker och dåliga kolhydrater eftersom det ställer till mycket ohälsa.

Har du tankar och synpunkter kring ämnet blir jag såklart glad om du delar med dig i kommentarerna.

Mycket spännande! Trevlig lyssning!

» Länk för dig som inte ser spelaren ovan

» Se intervjun på Youtube

Ge gärna podden högsta betyg i din podapp. Så får fler möjligheten att lyssna.

LÄNKAR

» Bittens hemsida
» Sockerbomben 3.0



HÄMTA HEM MIN KETO-GUIDE PÅ 78 SIDOR. KOSTNADSFRITT!

Ketogen kost gör dig metabolt flexibel. Det vill säga, du kan drivas både av kolhydrater och fett. Ketoner som bildas av fett är ett superbränsle. Du blir pigg, du kan lindra ett sockerberoende, du bränner kroppens fett, din hjärna älskar det och du blir av med dina hungerkänslor. ProgramGUIDEN bygger på ett 7-veckorsprogram.

FEEL GOOD & HAVE FUN!
Gilla Feel Good & Have Fun på Facebook och Instagram.
Du når mig på benny@feelgoodhavefun.nu eller på tel 0708-519161 om du har tankar och synpunkter.

BOKA MIG!
» Boka mig som föreläsare på ditt företag
» Boka mig som mindfulnessinstruktör för mindre stressad personal
» Boka mig som din hälsocoach

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.