Publicerad den 2 kommentarer

Ät dig till minskad risk för att drabbas svårt av covid-19

Detta kommer inte Folkhälsomyndigheten att berätta för dig. De håller sig till tvätta händerna och håll avstånd. Och det är ju bra så långt. Men den brittiske hjärtläkaren Malhotra har annan och viktigare information. Som nu dessutom den brittiska regeringen har börjat intressera sig för. Nämligen en kost som minskar risken för svåra komplikationer om du drabbas av covid-19. Malholtra menar att inom en månad efter en kostomläggning som den han föreslår, så har människor kraftigt ökat sina förutsättningar att klara en Covid-19 smitta utan allvarliga konsekvenser.

Att kosten kan ha enorm betydelse för hur du klarar dig om du blir smittad av covid-19, kommer kanske att dyka upp som en myt i våra stora medier ? Det gör ju allt annat som kan förstärka vårt immunförsvar och minska risken för sjukdom. Som jag skrev igår så är ofta grundorsaken till ohälsa en dålig kost med mycket snabbmat och socker. Det leder till förhöjt blodsocker och insulin. Det i sin tur ger med tiden insulinresistens (maskineriet som genom insulin ska hålla nere vårt blodsocker blir slutkört), prediabetes och till slut diabetes och övervikt. Två stora riskfaktorer vid covid-19.

Så ät ren, naturlig och oprocessad mat. Skippa skräpmat, socker och omega 6-rika produkter. Sluta röka, drick mindre alkohol och ta lite extra C- och D-vitamin.

Trevlig helg!


INSTRUKTIONSBOK FÖR BÄTTRE HÄLSA OCH ETT STARKARE IMMUNFÖRSVAR

Min bok ”FRISK. LUGN. UTVILAD. STARK. Hela livet.” med 20 enkla tips för bättre hälsa, ett friskare liv och mer energi.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Mockup-COVER-ORG-20-TIPS-1024x521.png

FEEL GOOD & HAVE FUN!
Gilla Feel Good & Have Fun på Facebook och Instagram.
Du når mig på benny@feelgoodhavefun.nu eller på tel 0708-519161 om du har tankar och synpunkter.

BOKA MIG!
» Boka mig som föreläsare på ditt företag
» Boka mig som mindfulnessinstruktör för mindre stressad personal
» Boka mig som din hälsocoach

2 svar på “Ät dig till minskad risk för att drabbas svårt av covid-19

  1. Hej!
    Tack för dina bra inlägg, är själv helt jätteintresserad av kost träning och hälsa. De flesta underskattar matens betydelse för hälsan.
    Simmaren Sara S gör ett samarbete med en brödfabrik( de slår ett slag för hur miljövänligt och nyttigt bröd är) Vi som inte äter bröd tycker helt annorlunda

    1. Hej Anna! Tack för din kommentar. Ja, det sägs att maten orsakar 80% av vår ohälsa. Och i läkarutbildningen ingår 12 timmar om kost. Det känns helt orimligt… Brödfabrikanterna och andra olämpliga produkter marknadsförs gärna av våra elitidrottare. Företagen vet hur de ska nå ut 🙂 Charlotte Kalla är väl en annan…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.