Publicerad den Lämna en kommentar

Diabetes i hjärnan

Hjärnan använder 20% av all den energi som genereras i kroppen. Alzheimer kallas idag ofta för diabetes typ 3. Alzheimer är så att säga diabetes i hjärnan. Effekterna av högt blodsocker orsakar atrofi (cellerna förtvinar) i vissa delar av hjärnan, vilket orsakar förlust av bl a minne.
?
En frisk hjärna har 4 gånger så mycket insulin och 10 gånger så många insulinreceptorer. Det betyder att när du har diabetes har du en insulinbrist, det har uppstått insulinresistens. Vi behöver rätt mängd insulin i hjärnan för att den ska fungera korrekt.
?
Hjärnan lagrar inte glykogen. Den är beroende av glukos från ditt blod.
?
60% av ditt fett förvandlas till fettsyror som ditt hjärta och muskler kan använda som bränsle, men inte hjärnan. 40% av fettet kan omvandlas till ketoner, som din hjärna inte bara kan drivas av, utan den till och med älskar att drivas av ketoner. Om du har ketoner och glukos i blodet, väljer hjärnan alltid ketoner som bränsle före glukos.
?
Fördelarna med ketoner för hjärnan:
• Ketoner kan fungera som en antioxidant i hjärnan
• Ketoner har antiinflammatoriska egenskaper
• Ketoner kan öka syre i hjärnan
• Ketoner kan kringgå några av de skadade nervcellerna och mata hjärnan direkt
• Ketoner gör hjärta och hjärna 25% effektivare
?
Ketogen kost tycks vara lämpligt vid alla typer av diabetes. Typ 1, 2 och 3. Bland annat håller fina Kostfonden på att forska på kost och diabetes typ 1. Kosten och diabetes typ 2 är idag en känd metod. Och vad gäller diabetes typ 3, så kan jag till exempel rekommendera Dale Bredesens bok ”Slutet för Alzheimer”.
?
För att drivas av ketoner måste du ta ner dina kolhydrater till minst mindre än 50 gram per dag. Den genomsnittliga personen i USA konsumerar nästan 300 gram kolhydrater per dag. I den fina boken med den otroligt vackra framsidan (okej, jag det är jag som tagit bilden…) ”KETO – den kompletta boken om ketogen kost” får du allt du behöver veta för att få din kropp att producera ketoner som din kropp gillar.
.
Källa: Dr Eric Berg


Tankar om det?


INSTRUKTIONSBOK FÖR BÄTTRE HÄLSA

Nu är den här! Min bok ”FRISK. LUGN. UTVILAD. STARK. Hela livet.” Du får 20 enkla tips för bättre hälsa, ett friskare liv och mer energi.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Mockup-COVER-ORG-20-TIPS-1024x521.png

FEEL GOOD & HAVE FUN!
Gilla Feel Good & Have Fun på Facebook och Instagram.
Du når mig på benny@feelgoodhavefun.nu eller på tel 0708-519161 om du har tankar och synpunkter.

BOKA MIG!
» Boka mig som föreläsare på ditt företag
» Boka mig som mindfulnessinstruktör för mindre stressad personal
» Boka mig som din hälsocoach

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.