Publicerad den Lämna en kommentar

Samtal i bastun – om hur biopsi kan förvärra cancer och hur mediciner kan ge alzheimer…

Min bastukompis har spridd cancer. Jag frågade honom om vad han, som medicinskt ganska kunnig, tror om biopsi vid cancer. Han svarade att han är övertygad om att hans cancer började sprida sig efter en biopsi. Från början fanns den bara i magen… När cancer uppstår i kroppen kapslar kroppen in den som en del i sin försvarsstrategi. Och jag har hört från flera håll, bl a från cancerexperten och författaren Thomas Seyfried, att man vid en biopsi riskerar att bidra till att cancern sprids vidare ut i kroppen. Seyfried säger att det inte sker vid varje biopsi, men vid tillräckligt många.

När min bastukompis gjorde sin praktik på ett äldreboende för en del år sedan inträffade följande…

En ung kvinnlig läkare samlade personalen och bad dem lista de mediciner de ansåg livsnödvändiga för sina patienter. Resten tog hon bort. Strax därefter klarnade en kvinnlig patient med ”alzheimer”. Tre månader senare flyttade hon hem helt frisk…

Min vän Sven Erik Nordin, som driver sajten www.svaradoktorn.se skriver där om en liknande historia:

”Apotekaren Cecilia Lenander genomförde 2017 en studie på 1700 äldre i Skåne för att se över deras läkemedelsanvändning. Hon fann då att 80 % av dem hade sjukdomstillstånd som direkt berodde på mediciner (av läkare utskrivna och av Läkemedelsverket godkända preparat).

Anmärkningsvärt nog var det genomsnittliga antalet mediciner för varje patient elva! Och man vet, att om någon samtidigt använder fem farmaceutiska preparat eller fler samtidigt, så är det nästan 100 % säkert, att några av dem interagerar på ett för hälsan negativt sätt. Resultatet av studien publicerades i Sydsvenskan den 6 maj 2017.

https://www.sydsvenskan.se/2017-05-06/felmedicinering-av-aldre-vanligt

Man vet också att i Västvärlden är korrekt utskrivna och korrekt använda mediciner den tredje dödsorsaken (efter hjärt- och kärlsjukdom och cancer). Antagligen är det en underskattning, eftersom läkare sannolikt tenderar att på dödsattesten skriva en patients sjukdom som dödsorsak – även om döden konkret och kliniskt skulle bero på biverkningar av den medicin patienten fått mot sjukdomen ifråga.

När nu Cecilia Lenander i en korrekt utförd studie visat, att av läkare förskrivna mediciner möjligen är den vanligaste anledningen till sjukdom – åtminstone bland äldre – så tycker man kanske att hennes forskning borde ha fått en viss uppmärksamhet… Men det är märkligt tyst om detta, och när jag skrivit till tidningar om det hela, så har svaret blivit en besvärande tystnad! Dödstyst! Och vad jag vet har inte Cecilia Lenander hamnat i någon TV-soffa för att berätta om detta närmast chockerande resultat!

Möjligen är hon också själv så mentalt fastlåst vid det ”farmakologiska paradigmet” att hon inte riktigt förstått vidden av sitt forskningsresultat. Kanske gör hennes bakgrund att hon t.ex. inte kan föreställa sig, att många av ”medicinerna” skulle kunna ersättas av kostinterventioner och/eller naturliga preparat med samma terapeutiska effekt – men utan de kemiska preparatens skadeverkan.

När det gäller Cecilia Lenander har, vad jag vet, ingen kunnat hävda, att artikeln i Sydsvenskan är en påhittad historia, att Cecilia Lenander gjort sig skyldig till forskningsfusk, eller att skåningar på något avgörande medicinskt sätt skulle skilja sig från andra svenskar (eller andra människor generellt).

Varför då denna tystnad om det här fullkomligt skrämmande forskningsresultatet? Jo, sannolikt därför att detta är mycket besvärande för ”etablissemanget”, som envist tycks hävda att farmaceutiska preparat är lösningen på nästan alla medicinska problem – och att biverkningar är sällsynta och mindre allvarliga (fast för en del preparat är faktiskt döden en känd biverkan – vilket de flesta borde tycka är en tämligen allvarlig sådan).

Alltså: Apotekare Cecilia Lenander har med sin forskning övertygande visat, att läkemedel är en av våra vanligaste orsaker till sjukdom – kanske den allra vanligaste. För detta får hon (så vitt jag vet) knappt någon uppmärksamhet eller uppskattning! Och när det gäller media, så tycks man där snarast vara angelägna om att hemlighålla hennes forskning!”

INSTRUKTIONSBOK FÖR BÄTTRE HÄLSA

Min bok ”FRISK. LUGN. UTVILAD. STARK. Hela livet.” med 20 enkla tips för bättre hälsa, ett friskare liv och mer energi.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Mockup-COVER-ORG-20-TIPS-1024x521.png

FEEL GOOD & HAVE FUN!
Gilla Feel Good & Have Fun på Facebook och Instagram.
Du når mig på benny@feelgoodhavefun.nu eller på tel 0708-519161 om du har tankar och synpunkter.

BOKA MIG!
» Boka mig som föreläsare på ditt företag
» Boka mig som mindfulnessinstruktör för mindre stressad personal
» Boka mig som din hälsocoach

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.