Publicerad den 2 kommentarer

9 sätt att motverka autoimmun sjukdom

STAMCELLER OCH AUTOIMMUNA SJUKDOMAR

Jag avlutade en 91-timmarsfasta förra veckan. Det blir ca fyra dagar. Efter tre dagar sa min faste-app LIFE fasting tracker, att min kropp hade börjat förnya stamcellerna. Det lät ju fantastiskt. Så dök jag på ett inlägg från fantastiska @4health idag som handlade om just detta. Så här kommer en sammanfattning av den. Plus lite egna instick.

Stamceller är kroppens fantastiska reparationsmaterial. Det är celler som kan bilda många olika typer av nya celler. Det använder kroppen framförallt till att ersätta skadade celler. Att stimulera detta fenomen kan faktiskt reversera sjukdomstillstånd, inte minst autoimmunitet och neurologiska sjukdomar. Är inte det coolt?

Vad kan du då göra själv för att öka på detta? Jo:

1. Fasta i minst 3 dygn

2. Minska triglycerider (det är ett lagringssystem för fett som skapats av för mycket kolhydrater, jo kolhydrater, inte fett 🙂 Så ät mindre kolhydrater. Dessutom kan OMEGA3 hjälpa till i detta arbete.

3. Träning, framförallt konditionsträning

4. Dra ner på kolhydrater och socker

5. Lev antiinflammatoriskt (dvs ha en bra livsstil med god sömn, mindre stress, rörlighet och ren och naturlig oprocessad mat) Även här spelar OMEGA3 en viktig roll, eftersom det är antiinflammatoriskt.

6. Solljus

7. Ta kosttillskottet resveratrol

8. Ät gurkmeja

9. Undvik alkohol

Lycka till! Och vill du veta dina viktiga omega3-värden så kan du bara kontakta mig.

Bild från khn.org


INSTRUKTIONSBOK FÖR BÄTTRE HÄLSA

Nu är den här! Min bok ”FRISK. LUGN. UTVILAD. STARK. Hela livet.” Du får 20 enkla tips för bättre hälsa, ett friskare liv och mer energi. Jag tar också upp cancer och Sven Eriks historia i min bok.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Mockup-COVER-ORG-20-TIPS-1024x521.png

FEEL GOOD & HAVE FUN!
Gilla Feel Good & Have Fun på Facebook och Instagram.
Du når mig på benny@feelgoodhavefun.nu eller på tel 0708-519161 om du har tankar och synpunkter.

2 svar på “9 sätt att motverka autoimmun sjukdom

 1. Hej! Oj vad spännande. Jag har problem med sköldkörtel (autoimmun) och funderar på att testa långtifsfasta. Har du lust att beskriva hur du på upp din fasta, tex vad drack du och när/hur mycket (saltvatten, kaffe?mm) och hur gjorde du och isåfall upplevde du träning/jobb mm?
  Hursom, bra gjort!
  Hälsningar/U

  1. Hej! Ursäkta sent svar Ulrika. Jag har haft lite olika upplägg. Vid en tidigare 5-dagarsfasta åt jag några oliver varje dag. Hade läst att det var ok. Jag drack också spadet 🙂 Det ger bra salt. Drack också kaffe.

   Denna gång gick jag hardcore 🙂 Bara vatten. Tog vatten med lite salt då och då. Det ska vara viktigt. Du skulle kunna dricka olivspad. Helt ok. Vill man göra det lite festligare tar man det i cocktailglas 🙂 Det spännande denna gång var att jag inte fick en enda dipp eller någon större hungerkänsla. Du bör gå på lågkolhydratkost 1-2 veckor innan för att stå ut 🙂

   Hör av dig om du har fler frågor. Och stort lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.