Publicerad den Lämna en kommentar

Filmtips : "Fri från cancer"

Är du intresserad av hur cancer fungerar? Är du intresserad av alternativa metoder för att bekämpa cancer? Då ska du se filmen ”Fri fra kreft” (Fri från cancer) av Terje Toftenes.

Terje drabbades av en ovanlig form av lungcancer. Den var enligt läkarna obotlig. Hans variant kallas Mycosis fungoides och gav också oerhört stora bölder på kroppen. Terje var som egenföretagare inne i en hektisk period med stress, dålig mat, lite sömn och mycket stillasittande.

Läkarnas förslag var strålbehandling, cellgifter och immunterapi. Men Terje avstod till att börja med och startade ett eget detektivarbete. Han kom bl a fram till att han led av:
-svamp
-inflammation
-dålig tarmflora
-läckande tarm
-gifter i blodet
-leverbelastning
-dåliga cellmembran
-dåligt immunförsvar
-kvicksilver och aluminium i kroppen

Hans åtgärd blev att avgifta kroppen och stärka immunförsvaret. Han startade med 10 dagars vattenfasta med fiberhusk och linfrö för att tömma tarmen och avgifta sig. Ingefärate med citron ingick också. Därefter följde en period med mycket grönsaker och kokosfett. Bort med dåliga kolhydrater, mejerier (förutom smör) och protein…

Han började också att ta kosttillskott:
-vitamin A, B, C, D och E
-zink
-selen
-magnesium
-L-cystein
-mariatistel (för att stärka avgiftningen)
-antioxidanter (mot fria radikaler)
-omega 3

Efter fyra veckor introducerades protein igen. Terje märkte resultat redan efter två veckor. Men ofta kan det ta upp till sex månader. Efter fyra månader var hans hud mycket bättre.

En period servade han med maten och blev sämre. Då valde han att ta strålbehandling. Till slut försvann cancern. Det var första gången som någon blivit kvitt sjukdomen i Norge. Läkarna ville väl tro att det berodde på strålningen, även om det aldrig hade hjälpt mot denna typ av cancer tidigare. Men Terje är övertygad om att det är kombinationen med hans alternativa åtgärder.

I den andra delen av filmen förklarar Terje hur cancer fungerar med fina animationer och en rad spännande intervjuer med personer som t ex Erik Eneby, Martina Johansson (som skrivit ena förordet i min bok), Per-Arne Öckerman, Øyvind Torp (läkare som själv fick cancer), Travis Christoffersen, Thomas Seyfried (kult inom cancerforskning), Lee Know samt Dag Viljen Poleszynski.

Filmen är helt ny och mycket sevärd. Du får, förutom Terjes personliga berättelse, en mycket bra bild av hur cancer fungerar.

Filmen kostar 50 kr att hyra en vecka. Det är väl investerade pengar om du vill veta mer om cancer.

» Till filmens hemsida

INSTRUKTIONSBOK FÖR BÄTTRE HÄLSA

Min bok ”FRISK. LUGN. UTVILAD. STARK. Hela livet.” med 20 enkla tips för bättre hälsa, ett friskare liv och mer energi.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Mockup-COVER-ORG-20-TIPS-1024x521.png
Nu till JULPRIS!

FEEL GOOD & HAVE FUN!
Gilla Feel Good & Have Fun på Facebook och Instagram.
Du når mig på benny@feelgoodhavefun.nu eller på tel 0708-519161 om du har tankar och synpunkter.

BOKA MIG!
» Boka mig som föreläsare på ditt företag
» Boka mig som mindfulnessinstruktör för mindre stressad personal
» Boka mig som din hälsocoach

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.