Publicerad den Lämna en kommentar

Kolloidalt silver

Om jag känner att jag börjar bli dålig i magen tar jag ett halvt glas kolloidalt silver. Om jag får ont i halsen gurglar jag med kolloidalt silver. Om jag har ett sår som inte vill läka, så lägger jag på ett förband med kolloidalt silver. Så gör också Astrid Lindgrens barnsjukhus. Det har gjort att svårt brännskadade barns sår läker snabbare och barnen kan åka hem tidigare än de gjort tidigare. Sjukhuset tjänar dessutom 40 000 kr per barn pga att de använder kollidalt silver. NASA använder kolloidalt silver för att rena vattnet på sina rymdstationer.

Wikipedia: Kolloidalt silver är silver i kolloidal, det vill säga mycket finfördelad, form. Generellt kan dock sägas att ”kolloidalt silver” inkluderar alla produkter med silver i någon koncentration, upplöst i destillerat vatten. Silverpartiklarna i kolloidalt silver kan vara små, mindre än 1000 nanometer. Silverpartiklar i denna storlek kan frigöra stora mängder silverjoner.[2] Silverjoner är den giftigaste formen av silver, och är bland de mest toxiska tungmetallerna.[3]Silver i fast, metallisk form, är däremot ett tillåtet färgämne med E-nummer E174.[4] Kolloidalt silver har blivit populärt i hälsokostbranschen och inom alternativmedicin. I Sverige och hela EU är det olagligt att sälja det som kosttillskott.[5]

Som ofta när det kommer fram hälsoprodukter som verkar lovande för folkhälsan, så försöker våra myndigheter att förbjuda det… Undrar vilka krafter som ligger bakom detta…

Anledningen är nog inte att det är farligt, för inga bevis som de lägger fram säger något alls… Så det verkar vara politiskt och/eller ekonomiskt.

Detta kan du läsa på den fantastiska sajten svaradoktorn.se av min vän Sven Erik Nordin. Han använde bland annat kolloidalt silver för att bota sig själv från cancer. ”Kolloidalt silver är en vätska som ser ut som och smakar som vatten – och består nästan bara av rent vatten. Medlet har använts sedan länge i olika delar av världen för att bemästra infektioner och sjukdomar av olika slag. I dag används detta ”silvervatten” av tiotusentals människor i Sverige, och t.ex. i USA kan användarna räknas i miljoner – och så vitt bekant har inte ett enda dödsfall eller någon allvarlig skada rapporterats. Det cirkulerar ändå i olika forum på Internet berättelser om enstaka fall, där någon drabbats av argyria (permanent blå- eller gråfärgning av huden). Livsmedelsverket hör till dem som ogenerat sprider sådana skrönor. I själva verket handlar det då om helt andra produkter än det kolloidala silver som säljs t.ex. av företaget Ion Silver i Sverige. Detta har en koncentration av 10 ppm (10 miljondelar) och består alltså av 99,999 % destillerat vatten och 0,001 % silver. Med andra ord är denna vätska sannolikt betydligt renare än det vatten du får ur kranen hemma i köket. De som drabbats av argyria har använt helt andra silverprodukter, ibland egentillverkat kolloidalt silver med kanske hundrafalt högre silverkoncentration och/eller större partiklar, eller kemiskt framställda silversalter. Det senare kan innebära att partiklarna fastnar i kroppens vävnader och där fungerar nästan som en fotografisk film, där alltså ljuset gör att silversalterna sedan reduceras till metalliskt silver och åstadkommer blåfärgning av huden (precis som ett fotografiskt negativ vid framkallningen blir mörkt, där det träffats av ljus via kamerans objektiv). Men argyria är ändå faktiskt enbart en kosmetisk åkomma, som i alla fall inte innebär någon allvarlig skada eller fara för livet.

Man VET att kolloidalt silver har en förmåga att ta död på nästan alla bakterier, virus, svampar, amöbor och andra skadliga mikrober. Det är förstås därför det så framgångsrikt används som vattenreningsmedel. Och mycket tyder också på att kolloidalt silver kan ha en avgörande betydelse, när det gäller att bekämpa cancer, vilket visats av både klinisk erfarenhet och forskning. Detta skulle i så fall betyda, att kolloidalt silver åtminstone i vissa fall kunde ersätta både antibiotika och cytostatika – två enormt stora inkomstkällor för läkemedelsföretagen… Men eftersom kolloidalt silver i princip med rätt utrustning kan tillverkas hemma av vem som helst och s.a.s. är ett ”naturligt” ämne, så går det inte att ta patent på, varför Big Pharma här inte med ensamrätt kan införliva medlet i sitt sortiment. Därför skyr man inte heller några medel, när det gäller att förklara kolloidalt silver overksamt, eller t.o.m. farligt. Och man har i stor utsträckning fått med sig myndigheter och organisationer i denna desinformationskampanj. Även media hänger på helt okritiskt, utan att ta reda på fakta. I en klass för sig finns ovan nämnda Livsmedelsverket, som på sin hemsida exellerar i svepande och fullständigt osakliga formuleringar. Där finns uttryck som ”kan vara”, ”kan bli”, ”är troligen”, ”skulle kunna”, ”det finns uppgifter om”… Inte en enda vetenskaplig referens! Fullkomligt häpnadsväckande – och en skandal att en statlig myndighet kan bete sig så!”

Läs mycket mer om kolloidalt silver på svaradoktorn.se

Själv fortsätter både jag och min fru att använda kolloidalt silver. Jag tar det nästan varje dag pga att jag ha ett par olika sorters hudcancer och vill göra vad jag kan för att det inte ska gå in i kroppen. Vi sköljer också munnen med det lite då och då, eftersom det är väldigt bakteriedödande.


INSTRUKTIONSBOK FÖR BÄTTRE HÄLSA

Nu är den här! Min bok ”FRISK. LUGN. UTVILAD. STARK. Hela livet.” Du får 20 enkla tips för bättre hälsa, ett friskare liv och mer energi. Jag tar också upp cancer och Sven Eriks historia i min bok.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Mockup-COVER-ORG-20-TIPS-1024x521.png

FEEL GOOD & HAVE FUN!
Gilla Feel Good & Have Fun på Facebook och Instagram.
Du når mig på benny@feelgoodhavefun.nu eller på tel 0708-519161 om du har tankar och synpunkter.

BOKA MIG!
» Boka mig som föreläsare på ditt företag
» Boka mig som mindfulnessinstruktör för mindre stressad personal
» Boka mig som din hälsocoach

Köplänkarna ger samma pris för dig men lite provision till mig 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.