Publicerad den Lämna en kommentar

Testa dina hälsovärden – rabattkod

TV-programmet ”Fråga doktorn” och många andra, tycker inte att vi ska göra hälsotester på egen hand. De tycker att det kan skapa onödig oro och vi står där med dyrköpt information som vi inte kan tolka. Men de säger också att vi inte kan be att få det hos sjukvården, om det inte finns anledning… De har helt enkelt inte tillräckligt med resurser för det. Summa sumarum, vänta tills du blir sjuk… Vi som bryr oss om vår hälsa uppmuntras sällan.

Hur som helst. Jag tycker det är superkul och mycket spännande att följa vad som händer i min kropp när jag lever som jag gör och hur det ser ut med värden på t ex de områden som jag äter kosttillskott för. Så därför gjorde jag ett hälsotest för ca ett år sedan. Jag tyckte också det var kul att se hur tekniken funkar.

Man åker helt enkelt till något av alla ställen i Sverige som de samarbetar med. Där tar man ett blodprov. Det går på 5-10 minuter. Jag tror jag fyllde 9 provrör 🙂 Jag gjorde det på Carlanderska i Göteborg.

Redan efter någon timma började provsvaren komma i din journal. Galet häftigt 🙂

Det ingår bl a mätningar av blodbrist, blodfetter, blodsocker, hormoner, immunförsvar, infektions- och inflammationsmarkör, koagulationsförmåga, leverfunktion, mineraler, njurfunktion och kroppsalter, prostata (för män) och vitaminer. Men du kan också ta betydligt mindre tester.

I sin journal får man sedan grönt värde om det ligger inom referensintervallet och rött om det är utanför. Du får en bra förklaring för varje mätning och dessutom ett läkarutlåtande. Särskilt kring de saker som eventuellt visat rött.

Jag äter idag bl a D-vitamin, omega 3 och magnesium. Omega 3 specifikt kan jag inte utläsa, men jag ligger generellt högt på blodfetter. Kommer till det. Så eventuellt skulle jag kunna hålla upp med omega 3, eftersom vi äter ganska mycket fisk och lite omega 6 produkter. Problemet är väl i och för sig att omega 6 finns i sånt vi inte tänker på som t ex kött som kommer från djur som ätit omega 6. Vi ska ju ha mer av omega 3 och mindre av omega 6 säger experterna.

D-vitamin låg jag ganska högt på så det kommer jag att ta mer sporadiskt. Samma med magnesium som ni ser ovan. Däremot verkar jag behöva B12. Så testet har sagt att jag kan byta ut D-vitamin och magnesium mot b12. Det tycker jag är bra information.

Här är mitt D-vitaminvärde. Pricken ligger på 127 mol/L.

Kolesterolet var extra intressant eftersom jag testat det två gånger förut. Totalkolesterolet säger egentligen ingenting enligt experterna. Det bästa värdet är kvoten mellan total och HDL. Och det har hållt sig ganska konstant de senaste 10 åren. Varav jag ätit lågkolhydratkost i ca 5 år. Totalen har ökat, men det verkar då vara mindre intressant. Det beror säkert på att jag äter massor av ägg t ex. Men studier visar att de människor som lever längst ofta har högt kolesterol. Det finns en del på min blogg i detta ämne. Kolesterol är livsnödvändigt i varje process som sker i vår kropp.

Mina kolesterolvärden de senaste 10 åren.

Testade funkade prefekt rent tekniskt. Jag fick ett sms när provsvaren började trilla in och ett när alla var klara. Tog total 2-3 arbetsdagar. Jag kan absolut rekommendera detta till dig som är nyfiken och bryr dig om din hälsa.

Jag gjorde mitt hälsotest via Werlabs. Nu har jag fått en rabattkod från företaget Medisera som har samma upplägg. Det finns många provställen i Sverige. Bl a Carlanderska i Göteborg där jag gjorde mitt.

RABATTKOD: Nykund18 (ger dig 10% rabatt)

» Till Mediseras hemsida

 

Lycka till!

Kram Benny

 

 

FEEL GOOD & HAVE FUN!
Gilla Feel Good & Have Fun på Facebook och Instagram.
Du når mig på benny@feelgoodhavefun.nu eller på tel 0708-519161 om du har tankar och synpunkter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.