Publicerad den 4 kommentarer

Sluta leta – här är den bästa träningen

”You can always improve your fitness if you keep training.” -Pastor Maldonado

Vet du vilken den bästa träningen är? Det är den som blir gjord. Självklart är det så. Jag har cyklat, sprungit, promenerat och gått på gym. Jag gillar i och för sig det mesta. Men om du inte tycker det är kul eller inte får in det i ditt dagsschema och dina rutiner. Då spelar det ingen roll hur bra eller effektiv träningen är. Då kommer den inte att bli av.

Som egenföretagare är jag lyckligt lottad, så jag tar löpturer, gör yoga och går långa skogspromenader dagtid. Som nystartad egenföretagare för snart 10 år sedan hade jag målet att jobba lite och tjäna mycket. Vem har inte det 🙂 Nu jobbar jag inte jättemycket. Och andra sidan tjänar jag inte heller jättemycket heller. Men helt ok. Livet är viktigare än pengarna för mig. Men det är en annan historia. Men dessutom har jag en morgonrutin som jag gillar. Det är 15 minuters mindfulness, kombinerad med andningsträning och mätning av mitt HRV (stressnivå). Det där återkommer till det en annan gång. Hur som helst så gör jag också…

7 MINUTERS STYRKETRÄNING

Jag tror stenhårt på korta pass. Som blir av. Och de som blir regelbundna och som blir en naturlig del av dagen. Så just nu kör jag 75 armhävningar, 100 ”rumplyft” (för bakdel och rygg), 50 sit ups och 20 djupa knäböj med en 12 kg kettlebell i famnen.

Det viktigaste här är att få med stora muskelgrupper. Mycket bål och stabilitetsövningar. Detta kan varieras på flera sätt. Förr körde jag plankan 90 sek, sidoplankan i 2 x 45 sek, 30 armhävningar, 10 chin ups (i en sån där pryl du hänger i dörrposten) samt 30 knäböj.

Hitta din grej. Jag tror på dessa korta styrkepass i kombination med promenader eller löpning…

 

Kram Benny

 

 

FEEL GOOD & HAVE FUN!
Gilla Feel Good & Have Fun på Facebook och Instagram.
Du når mig på benny@feelgoodhavefun.nu eller på tel 0708-519161 om du har tankar och synpunkter.

 

4 svar på “Sluta leta – här är den bästa träningen

 1. Jag använder gratis-appen 7 minutes workout. Kör så fort Du kan i 30 sekunder, vila 10, byt aktivitet och kör 30 sekunder, osv. Jag avslutar med 10 minuter stretching för att mjuka mina muskler.
  https://itunes.apple.com/se/app/seven-7-minute-workout/id650276551?mt=8

  1. Tack för tipset Martin!

 2. Hej Benny
  Kloka ord. Träning är det som blir av. MEN Träning är det som blir av med någon pulshöjning. Dvs. Det är inte rörelse eller träning att gå lite lojt med hunden (som kanske är en mopps) eller gå på ett köpcentra i 40 min och kika i butiker. 🙂
  Något höjd puls i kroppen, bli lite varm. Inte svettig utan lite varm. Där börjar träningen. Tycker jag
  Strålande initiativ till din sida. Fortsätt sprida din inspiration. Har lyssnat flera gånger på din podcast. Många grymma. Riktigt bra
  Feel good Have fun Love yourself <3
  Må sol med glada ögon
  Jonas

  1. Träning bör absolut vara pulshöjande för att ge effekt. Och sedan är det bra att vara aktiv så mycket som möjligt i övrigt under dagen också. Tusen tack för ditt pepp! Otroligt kul att höra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.