Om Feel Good & Have Fun

Varmt välkommen till Feel Good & Have Fun! Din genväg till hälsa, lycka och välmående.

VISST SKA DET VARA EN MÄNSKLIG RÄTTIGHET ATT FÅ NJUTA AV LIVET?
Men det är inte så lätt alla gånger. Men vi kan göra mer än vi tror för att öka möjligheten. Det är forskarna överens om. Och det är det jag brinner för. Att hitta de hacks som kan göra att vi ökar möjligheterna till livsnjutning. Jag är själv en livsnjutare. Och jag brinner för personlig utveckling, riktad mot livsnjutning. Det är det jag vill försöka förmedla på denna sida och på ett positivt och humoristiskt sätt, utan för mycket pekpinnar som ”detta ska du inte…”-råd.

Jag hoppas du hakar på och bidrar till att sidan blir något utöver det vanliga 🙂

VARFÖR EN HÄLSOSAJT TILL?
Bra fråga. Mitt mål med denna sida är att genom min egen enorma passion för hälsa, lycka, välmående och personlig utveckling, inspirera dig och ge konkreta tips till hur du kan ta små livsförbättrande steg, på samma sätt som jag gjort. Och fortfarande gör. Det är verkligen en resa. Meningen med livet måste ju vara att det ska vara fantastiskt. Eller hur? Så varje dag kan vi ta små steg åt det hållet. Jag ska också försöka fördjupa mig i varför gamla vanor är svåra att bryta och varför nya är svåra att hålla. Och mycket annat som bidrar till livsnjutning.

MIN HISTORIA
För 5-6 år sedan ville läkarna börja medicinera mig för högt blodtryck. Jag vet inte var jag fick det från, men jag frågade om jag fick tre månader på mig att sänka blodtrycket genom att ändra min livsstil. Jag började träna som en tok. Ofta åtta pass i veckan. I praktiken berodde det på att jag körde ett pass hemma varje förmiddag och tre kvällspass hos Friskis & Svettis tillsammans med min fru.

Jag lyckades få ner mitt blodtryck (undertrycket) med 15 enheter. Vilket jag inte ens trodde var möjligt. Sedan var jag fast. Hälsointresset har sedan dess bara ökat. Och ju mer jag lär mig ju roligare och intressantare blir det. Men jag blir också arg när jag märker hur fel en del saker och ting är. Varför vi t ex bara väljer att bota istället för att förebygga. Och hur mycket livsmedelsindustrin och läkemedelsindustrin ställer till det för oss. Jo, jag vet att det finns bra mediciner och mat också. Men biverkningar från mediciner är tredje största dödsorsaken i världen. Och forskningsfusket är utbrett…

KORT OM MIG
Jag är utbildad hälsoinspiratör (Bergklint Education) och diplomerad mindfulness-instruktör (MindfulnessCenter). Jag har också gått en kurs till CrossNature-instruktör (träning i naturen). Dessutom har jag gått kurserna Grundläggande näringslära hos Nordiskt Näringscenter samt Paleo Challange hos Paleo Institute.

Jag är dessutom utbildad fritidsledare och fotbollstränare (steg 3) med erfarenhet från div 3, både som spelare och tränare. Jag brinner för hälsa och välmående och stor erfarenhet i att leda grupper, inspirera och föreläsa.

 
Mitt motto: ”Feel good & have fun”. Såklart…
 

Häng med! Och jag blir superglad om du delar med dig av dina egna synpunkter, tankar och erfarenheter. Då blir sidan levande.

Kram Benny

Du når mig på mail eller telefon 0708-519161.