Om mig, min vision & min dröm

MIN VISION

Vi blir sjukare och sjukare, vi äter mer och mer läkemedel och det håller såklart inte i längden.

Jag vill att mina barnbarn ska få växa upp friska i en frisk värld, där näringsrik mat och en hälsosam livsstil gäller istället för läkemedel. Där samhället tänker friskvård, istället för sjukvård. Och att sjukvården tänker orsaksbehandling, istället för symtombehandling.

Jag behöver hjälp!
Men jag förstår att jag inte når så många på egen hand. Jag behöver HJÄLP! Kanske är det just du som kan hjälpa mig. För vet du vad? Jag gjorde ett litet räkneexempel:

1) Om jag inspirerar 4 personer per vecka, så når jag 24 personer på 6 veckor.

2) Om jag inspirerar 4 personer, som sedan i sin tur inspirerar 4 nya personer per vecka och så vidare, så når vi tillsammans 4096 (!) personer på 6 veckor.

Vad sägs om det? Vill du vara med så kan du läsa mer på sidan om mitt Hälsoteam eller kontakta mig för ett samtal.

MIN DRÖM

Jag drömmer om ett hus eller en lägenhet i ett land med ett skönare vinterklimat. Ett ställe som ger mig sol, värme, D-vitamin och ett aktivt liv. Morgonpromenader på stranden, cykelturer i omgivningen och ett socialt liv. Det tror jag skulle gynna min hälsa. Får jag pengar över ska jag skänka summor till Kostfonden. Den enda fond jag känner till som bidrar till forskning kring matens betydelse för människors hälsa.

Vad drömmer du om?

MIN STORY

För cirka 10 år sedan ville läkarna börja medicinera mig för högt blodtryck. Jag vet inte var jag fick det från, men jag frågade om jag fick tre månader på mig att sänka blodtrycket genom att ändra min livsstil. Jag började träna som en tok. Ofta åtta pass i veckan. I praktiken berodde det på att jag körde ett pass hemma varje förmiddag och tre kvällspass hos Friskis & Svettis tillsammans med min fru.

Jag lyckades få ner mitt blodtryck (undertrycket) med 15 enheter. Vilket jag inte ens trodde var möjligt. Sedan var jag fast. Hälsointresset har sedan dess bara ökat. Och ju mer jag lär mig ju roligare och intressantare blir det. Men jag blir också arg när jag märker hur fel en del saker och ting är. Som till exempel att sjukvården jobbar med symtombehandling istället för orsaksbehandling. Och hur mycket livsmedelsindustrin och läkemedelsindustrin ställer till det för oss. Jo, jag vet att det finns bra mediciner och mat också. Men biverkningar från mediciner är tredje största dödsorsaken i världen. Och forskningsfusket är utbrett… I två års tid har läkarna också velat ge mig statiner mot högt kolesterol. Kolesterol som är livsviktigt. Jag nekade. Och förklarade noga varför. 

Kort om mig
Jag är utbildad hälsoinspiratör (Bergklint Education) och diplomerad mindfulness-instruktör (MindfulnessCenter). Jag har också en påbyggnadskurs i Mindfulness vid depression och ångest (MindfulnessCenter). Jag har gått FunMeds grundkurs i Precisionshälsa & Funktionsmedicin. Inom kost har jag gått kurserna Grundläggande näringslära hos Nordiskt Näringscenter, Paleo Challange hos Paleo Institute och en utbildning till Keto-coach (Ketogenic Living 101). Jag är certifierad HRV Tränare Steg 1 (HRV Träning Sverige). HRV (Heart Rate Variability) mäter och förbättrar vår stress genom att balansera nervsystemet. Jag är utbildad steg 3-tränare i fotboll och har god kunskap om kroppen och träning.

Jag är hälsocoach (coachar också digitalt), föreläsare och författare. Jag driver också en pod med spännande intervjuer.

Häng med! Och jag blir superglad om du delar med dig av dina egna synpunkter, tankar och erfarenheter. Då blir sidan levande.

Kram Benny ❤️

Du når mig på mail eller telefon 0708-519161.

Hjälp mig med att göra Sverige friskare!