Om Feel Good & Have Fun

Varmt välkommen till min hemsida.

VISST SKA DET VARA EN MÄNSKLIG RÄTTIGHET ATT FÅ NJUTA AV LIVET?
Som jag skrivit i min bok så kan du förbättra din hälsa genom god sömn, regelbunden motion och bra mat. Med min inspiration vill jag bidra till att stärka ditt immunförsvar, öka din fysiska och mentala förmåga. Jag är också återförsäljare av Upgrits coola hälsoprodukter som kan underlätta återhämtning och viktkontroll. Vissa kan till och med bidra till ett jämnare humör. Jag vill vara din guide till optimal hälsa. Hjälpa dig att bli en mer optimerad version av dig själv, så att du känner dig starkare, piggare och får ut mer av livet. Jag försöker bland annat genom mitt nyhetsbrev, föreläsningar och böcker att presentera senaste nyheterna och hälsorönen på ett begripligt sätt.

MIN HISTORIA
För ca 10 år sedan ville läkarna börja medicinera mig för högt blodtryck. Jag vet inte var jag fick det från, men jag frågade om jag fick tre månader på mig att sänka blodtrycket genom att ändra min livsstil. Jag började träna som en tok. Ofta åtta pass i veckan. I praktiken berodde det på att jag körde ett pass hemma varje förmiddag och tre kvällspass hos Friskis & Svettis tillsammans med min fru.

Jag lyckades få ner mitt blodtryck (undertrycket) med 15 enheter. Vilket jag inte ens trodde var möjligt. Sedan var jag fast. Hälsointresset har sedan dess bara ökat. Och ju mer jag lär mig ju roligare och intressantare blir det. Men jag blir också arg när jag märker hur fel en del saker och ting är. Varför vi t ex bara väljer att dämpa symtom istället för att åtgärda orsaken och ännu hellre förebygga att ohälsa uppkommer. Och hur mycket livsmedelsindustrin och läkemedelsindustrin ställer till det för oss. Jo, jag vet att det finns bra mediciner och mat också. Men biverkningar från mediciner är tredje största dödsorsaken i världen. Och forskningsfusket är utbrett… I två års tid har läkarna även velat ge mig statiner mot högt kolesterol. Kolesterol som är livsviktigt. Jag nekade. Och förklarade noga varför. 

KORT OM MIG
Jag är utbildad hälsoinspiratör (Bergklint Education) och diplomerad mindfulness-instruktör (MindfulnessCenter). Jag har också en påbyggnadskurs i Mindfulness vid depression och ångest (MindfulnessCenter). Nyligen gick jag FunMeds grundkurs i Precisionshälsa & Funktionsmedicin. Inom kost har jag gått kurserna Grundläggande näringslära hos Nordiskt Näringscenter, Paleo Challange hos Paleo Institute och en utbildning till Keto-coach (Ketogenic Living 101). Jag är certifierad HRV Tränare Steg 1 (HRV Träning Sverige). HRV (Heart Rate Variability) mäter och förbättrar vår stress genom att balansera nervsystemet. Jag är utbildad steg 3-tränare i fotboll och har god kunskap om kroppen och träning.

Jag är hälsocoach (coachar också digitalt), föreläsare och författare. Jag driver också en pod med spännande intervjuer.

Häng med! Och jag blir superglad om du delar med dig av dina egna synpunkter, tankar och erfarenheter. Då blir sidan levande.

Kram Benny

Du når mig på mail eller telefon 0708-519161.