Publicerad den Lämna en kommentar

Uppsnappat 15 januari 2021

Idag i Uppsnappat lägger jag ut två, i mitt tycke, bra texter om läget vi har. Har vi förresten blivit dumma som får nu efter ett års skrämselpropaganda? På mina dagliga långpromenader har jag både igår och idag mött ensamma människor som är ute och går liksom jag. Fast med munskydd!!! Ensamma! Har vi blivit så rädda nu så vi fullkomligt slutat tänka? Det visar bara att våra myndigheter inte kommer att ha några problem att framöver införa de mest konstiga restriktioner och uppmaningar. Allt för att rädda oss från viruset… Vår yttrandefrihet, rörelsefrihet och frihet att bestämma över våra egna kroppar begränsas. Jag kanske har gjort min sista utlandsresa…

Inte så positivt, men jag är hoppfull och hoppas att många ska protestera mot galenskapen. Galenskapen att politikernas åtgärder saknar proportioner. De gör mer skada än nytta. Det är inte längre fakta som styr. I så fall skulle världen inte rekommendera lockdowns och munskydd. Våra poliser slåss nu om vem som kan ta i hårdast. Det finns säkert politiker som börjar inse att restriktionerna kanske kommer att ställa till mer skada än nytta. Men det skulle ju vara politiskt självmord att gå ut och säga det. Nej, nu gäller det att vara det parti som kräver hårdast åtgärder. Att sedan branscher slås ut, företag går i konkurs, människors livsverk och drömmar går i krasch, viktiga operationer skjuts upp verkar inte spela så stor roll.

Med hopp om bättre tider!


Ann-Cathrin Engwall, disputerad immunolog och virolog! (värd att följa på Facebook)

”Jag är inte emot vaccinering för enskilda individer men däremot anser jag att massvaccinering inte kommer att tillföra något av värde för den svenska populationen och ogillar starkt argumentationen att du skall vaccinera dig för andras skull när det i praktiken är det motsatta som gäller rent biologiskt och populationsmässigt.”

”Bara för att du är vaccinerad mot C19 är du inte skyddad från att bli smittad eller agera smittspridare av coronavirus. Vaccinet är designat efter ett 1 år gammalt virus som cirkulerade i Kina. Det är det dessutom riktat mot en liten del av viruset, spiken, som förändras jättesnabbt. Det finns redan tusentals mutationer och flera olika mer snabbspridande varianter som vaccinimmuniteten inte fungerar lika bra emot. Även i de kliniska studierna blev individer i vaccingruppen smittade och en del hamnade på sjukhus även om dessa var färre än de i placebogruppen.

Blir man däremot immun genom smitta har man ett betydligt bättre och bredare skydd än efter en vaccinering som fungerar mot alla besläktade virus med liknande inre proteiner dvs som inte muterar på samma sätt som spiken. Tidigare immunitet från andra coronaförkylningar har t ex lett till att en stor andel ca 80-90% bara fått mycket milda eller asymtomatiska förkylningar av SARS-CoV2. En bred långvarig immunitet är mycket effektivare för att stoppa smittspridning än en vaccininducerad smal kortlivad immunitet.

I Sverige där smittan redan florerat under ett år och många exponerats och immuniserats är det inte nödvändigt med en massvaccination då nyttan är mycket begränsad både för att påverka smittspridning och för individen som faktisk förlorar långsiktigt med ett smalt skydd. De som inte varit exponerade eller löper risk för allvarliga konsekvenser kan kortsiktigt vinna på en vaccinering för egen del men för populationen har det ingen större betydelse. Så att hävda att de som inte vill vaccinera sig mot C19 skulle vara ett hot för resten av populationen är rent nonsens.

Vill man vaccinera sig med något av de nya genterapivaccinerna så kan man göra det så länge man tar eget ansvar för eventuella konsekvenser. Min bedömning är att den största risken med vaccinerna är inflammatoriska effekter, eventuella allergireaktioner och aktivering av vilande virus som kan ge neurologiska symtom om man har otur. Inflammatoriska effekter och sekundära neurologiska effekter kan man även få vid en infektion.

Det är upp till individen att göra riskbedömningen hur stor nytta man kan ha dvs hur stor sannolikheten är för att man skall dö i eller drabbas svårt av infektionen relativt risken i form av kända eller okända biverkningar efter vaccinering med helt nya experimentella vacciner som aldrig testats i stor skala på människor tidigare.”


Michael Oddane, Wake Up Globe:

”Flera personer blev idag uthängda av Expressen som farliga vaccinmotståndare. Personer som kan ses som frihetskämpar modiga nog att dra sina egna slutsatser efter långa studier och bred kunskap inom sina respektive områden. 

Vi lever i en makaber tid då makten med alla medel i ett helt år nu har har genererat stor rädsla i befolkningen med information om pandemi och död. Vi har ett hälsoproblem, det är helt tydligt, men i ett hälsosamt och demokratiskt samhälle borde då fokus ligga på att lyssna till ALLA sakkunniga och debattera lösningar. 

Men det förekommer ingen debatt. Snarare en systematisk censur eller förlöjligande av alla som vågar ifrågasätta. I det som pågår MÅSTE alla tycka precis som media och politiker annars är man en fara för allmänheten. Man MÅSTE lita på makthavarna annars är man emot HELA samhället. Så snäv har åsiktskorridoren blivit. 

I dagens Expressen hänger man ut läkare, sjuksköterskor, journalister och researchers som om de vore kriminella bara för att de har en annan syn på i detta fallet vaccin. Man försöker påvisa att om någon blir påverkad av deras information och sedan dör av Corona så är det deras fel! De uthängda blir kättarna i Coronainkvisitionens Sverige. 

Det har gått så långt att nu skall ALLA ta vaccin annars så begränsas friheten. Man försöker påvisa att om inte alla tar så är det farligt för dem som har tagit(😳?!). 

Inrikesministern flaggade för gemensamma europeiska reserestriktioner för vaccinvägrare i förra veckans Folk & Försvar-konferens. Så snällt av honom att värna om vår hälsa så mycket så att våra friheter tas ifrån oss om vi inte gör som de säger. Är det något som skadar vår hälsa så är det just det; minskad känsla av frihet. 

Hur hade det varit om journalisterna i de här tidningarna och i TV öppnade upp för en debatt istället för att peka ut människor som farliga? Utifrån sitt yrkesval så borde de ju undra varför medicinskt kunniga människor ifrågasätter det som sker. Det borde finnas en kunskapshunger om människor där som kunde tillfredsställas. 

När de istället målar ut de som inte blint godtar det som sker i kölvattnet av pandemin som orsaken till att människor mister livet, så blir det tydligt för allt fler att journalisterna snarare är maktens propagandister. 

Tusen hjärtliga tack till de uthängda vännerna för deras enorma mod att stå upp för hälsofrihet i den tid vi går igenom. Det är onekligen så att de är framgångsrika i sitt arbete eftersom makten normalt sett inte vill ge något fokus alls till den här rörelsen om de inte måste. Men när makthavare känner sig pressade och trycker blir för hårt så gör de som de alltid har gjort; hänger ut, svärtar ner, karaktärsmördar och drar ner på friheten. 

Det är billiga tricks som inte längre fungerar. Folket börja se igenom den här typen av maktmissbruk och på sikt så punkteras luftslottet eftersom det inte står på en grund där alla människors bästa är fundamentet och drivkraften.”INSTRUKTIONSBOK FÖR BÄTTRE HÄLSA OCH ETT STARKARE IMMUNFÖRSVAR

Min bok ”FRISK. LUGN. UTVILAD. STARK. Hela livet.” med 20 enkla tips för bättre hälsa, ett friskare liv och mer energi.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Mockup-COVER-ORG-20-TIPS-1024x521.png

FEEL GOOD & HAVE FUN!
Gilla Feel Good & Have Fun på Facebook och Instagram.
Du når mig på benny@feelgoodhavefun.nu eller på tel 0708-519161 om du har tankar och synpunkter.

BOKA MIG!
» Boka mig som föreläsare på ditt företag
» Boka mig som mindfulnessinstruktör för mindre stressad personal
» Boka mig som din hälsocoach

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.