Publicerad den Lämna en kommentar

Livsmedelsverkets korta minne och vetenskapsförakt

Min fru och jag tar kolloidalt silver nästan varje dag. Mitt intresse började när jag lärde känna Sven Erik Nordin (svaradoktorn.se) som lyckats att på egen hand besegra sin cancer, efter att ha fått sin dom att han bara hade tre månader kvar att leva. Det är 5-6 år sedan. Du kan läsa om detta i hans bok ”Och cancern bara försvann…”. Jag lärde mig snabbt alla positiva effekter kolloidalt silver kan ha. Jag skrev ett inlägg om kolloidalt silver 2019. Det kan användas vid begynnande förkylning, ögoninfektioner, såromläggning mm, eftersom det tar död p virus och bakterier. Vilket ju är spännande i dagens situation. Astrid Lindgrens barnsjukhus använder det på svårt brännskadade barn för snabbare läkning. En gång i tiden var det ett godkänt läkemedel och fanns med i FASS. Så varför beskrivs det idag av Livsmedelsverket som farligt? Jag fick ett mail från min vän Sven Erik Nordin och det vill jag dela med mig av.

Mail från Sven Erik Nordin:

Livsmedelsverkets hemsida ägnar sig myndigheten mångordigt åt att förklara, att kolloidalt silver är BÅDE livsfarligt och overksamt. Man talar också om, att KS kan förorsaka antibiotikaresistens hos bakterier. Allt detta framförs alldeles ogenerat utan minsta vetenskapliga referens – och med hänsynslöst förakt för tusentals människors personliga erfarenheter och den historiska verkligheten. Om man gjorde sig besväret att titta i FASS, så skulle man snart kunna upptäcka, att silver tidigare var ett allmänt förekommande antibakteriellt medel, innan det slogs ut av penicillin. Det fanns flera olika versioner av silverprodukter – som var godkända och registrerade i FASS. Men silver kunde inte patenteras och inbringa läkemedelsbolagen stora inkomster via hutlösa priser, vilket däremot kommande versioner av antibiotika kunde. Sannolikt var det en av anledningarna till att silverpreparaten försvann.

I ”Tidens kalender, almanack och uppslagsbok 1932” kan man läsa en annons om en ”näsampull” med vars hjälp man kunde införa kolloidalt silver i barnens näsborrar, när de blev förkylda. I annonsen kan man bl.a. läsa följande text:

”ERCÈRHINOL är en näsampull som innehåller silver i elektrisk kolloidalform…
…Det elektriska kolloidalsilvret är icke giftigt, utan tvärt om ett bakteriedödande och antiinfektionsmedel av första ordningen. Det har vidare icke den ringaste irriterande inverkan på slemhinnorna och är i avsaknad av smak och lukt, vilket gör att dess användning kan särskilt rekommenderas för barn.

ERCÉRHINOL möjliggör ett framgångsrikt bekämpande av alla de baciller som infektera näsa och svalg och som nästan alltid utgöra orsaken till de så farliga influensasjukdomarna. Fås på alla apotek”.

Informationen ger ett nytt perspektiv till den ”vaccinationshysteri” som numera råder i samband med de årliga influensaepidemierna – och de skrämmande biverkningarna av aktuella vacciner. Skulle kanske en enkel nässpray vara ett både enklare, billigare och helt biverkningsfritt alternativ?

Genom sin skrämselpropaganda mot KS har Livsmedelsverket säkert hindrat tusentals människor från att använda detta fantastiskt enkla och effektiva medel – som bekämpar inte bara bakterier, utan också virus, amöbor, svamp och andra sjukdomsalstrande mikrober. Vore det inte dags för denna myndighet att ändra en smula i den famösa texten på sin hemsida?

(Informationen om ERCÈRHINOL i detta inlägg kommer från Elisabet Andersson via Facebook)


Coola tillskott från Upgrit

Jag samarbetar med Upgrit, ett modernt företag inom hälsobranschen, med eget varumärke och en uppsjö av fina produkter. De har också nära samarbete med funktionsmedicinska läkaren Peter Martin, som jag nyligen intervjuade på min pod.

Om du registrerar dig här som min VIP-kund, så får du alltid 10% rabatt på hela deras sortiment. Förutom när andra erbjudanden gäller. 

D-vitamin sägs vara en av immunförsvarets viktigaste byggsten. Och nyligen tog Malou efter 10 på TV4 upp förhållandet mellan covid19 och D-vitamin, och att höga D-vitaminnivåer verkar göra att en eventuell covidinflöensa blir mycket lindrigare. Här kan du beställa deras D-vitamin. Kom ihåg att registrera dig först för 10% rabatt på alla inköp. Alltid!


Hälsosamma julklappar (till dig eller någon du bryr dig om)


» Min bok ”FRISK. LUGN. UTVILAD. STARK. Hela livet” Nedsatt pris!
» Test av omega 3 och 6 (lugnande kosttillskott på köpet) Nedsatt pris!
» Omega3-olja av hög kvalitet med D-vitamin och polyfenoler 
» Paket med 2 tester och omega 3-olja för 8 månader (min bok ingår)
» Protect – kosttillskott med både C- och D-vitamin
» Min nya e-bok ”Fysiskt & mentalt STARK” INSTRUKTIONSBOK FÖR BÄTTRE HÄLSA OCH ETT STARKARE IMMUNFÖRSVAR

Min bok ”FRISK. LUGN. UTVILAD. STARK. Hela livet.” med 20 enkla tips för bättre hälsa, ett friskare liv och mer energi.

JULRABATT! Varför inte ge bort boken i julklapp. Julpris 175 kr.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Mockup-COVER-ORG-20-TIPS-1024x521.png

FEEL GOOD & HAVE FUN!
Gilla Feel Good & Have Fun på Facebook och Instagram.
Du når mig på benny@feelgoodhavefun.nu eller på tel 0708-519161 om du har tankar och synpunkter.

BOKA MIG!
» Boka mig som föreläsare på ditt företag
» Boka mig som mindfulnessinstruktör för mindre stressad personal
» Boka mig som din hälsocoach

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.