Publicerad den 1 kommentar

Åker jag i fängelse nu?

Idag fick jag se via läkaren Annika Dahlqvists blogg att Livsmedelsverket lagt ut information om att det är ”Olagligt att påstå att kosttillskott och andra livsmedel skyddar mot covid-19”. Bland annat skriver man ”Vitaminer, fiskolja och örter. Flera kosttillskott och andra livsmedel som har dykt upp inom främst e-handeln under coronapandemin påstås bota eller förebygga covid-19.”. Jag är helt med på att det finns avarter av detta. Men i min värld så säger Livsmedelsverket också att det är olagligt att påstå att vitaminer stärker immunförsvaret, och att immunförsvaret kan minska risken att drabbas av covid-19. Dessutom har flera kliniker i världen använd till exempel högdos av intravenöst C-vitamin med gott resultat. Men båda dessa saker är förbjudna att påstå. Vore det inte bättre att ge människor rådet att just ta tillskott av vitaminer och mineraler och att äta näringsrik kost i dessa tider? Istället för tvärtom…

De skriver vidare att ”Medicinska påståenden får enbart göras när det gäller läkemedel. ” Så saken är klar. Det är endast läkemedel vi får prata om när det gäller sjukdomar och covid-19. Det är inte undra på att vi har det hälsoläget vi har. Och att den tredje vanligaste dödsorsaken är just läkemedel.

Och vad gäller covid-19 så har det bland annat visat sig att många som avlider av det har låga nivåer av D-vitamin. Det är bland annat därför en del tror att somalier i Stockholm drabbats hårt. Mörkhyade människor kräver extra tid i solen för att få D-vitamin och deras kultur innebär också att väldigt lite av huden exponeras för solen.

Enligt min vän Sven Erik Nordin som driver www.svaradoktorn.se skriver att det stora TV-bolaget CNN den 27 maj i år en artikel om att för mycket D-vitamin kan leda till en giftig ansamling av kalcium i ditt blod (hyperkalcemi), vilket förorsakar förvirring, svårigheter att orientera sig och problem med hjärtrytmen – liksom smärtor i benstommen, njurskador och plågsamma njurstenar. Men fallbeskrivningar av patienter med hyperkalcemi och ’D-vitaminförgiftning’ avslöjar att man då har tagit mellan 3,6 miljoner och 210 miljoner IE under en till fyra månader. Det betyder minst 30 000 IE om dagen i 120 dagar – och som mest 7 miljoner IE om dagen i 30 dagar. Så det hela blir lite löjligt. Vatten är också farligt vid för stort intag… Läs mer på Dr Mercolas blogg.

» Livsmedelsverket sida


INSTRUKTIONSBOK FÖR BÄTTRE HÄLSA OCH ETT STARKARE IMMUNFÖRSVAR

Min bok ”FRISK. LUGN. UTVILAD. STARK. Hela livet.” med 20 enkla tips för bättre hälsa, ett friskare liv och mer energi.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Mockup-COVER-ORG-20-TIPS-1024x521.png

FEEL GOOD & HAVE FUN!
Gilla Feel Good & Have Fun på Facebook och Instagram.
Du når mig på benny@feelgoodhavefun.nu eller på tel 0708-519161 om du har tankar och synpunkter.

BOKA MIG!
» Boka mig som föreläsare på ditt företag
» Boka mig som mindfulnessinstruktör för mindre stressad personal
» Boka mig som din hälsocoach

1 reaktion på “Åker jag i fängelse nu?

  1. Var är Sverige på väg?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.