Publicerad den Lämna en kommentar

Den tredje största dödsorsaken…

Lyckos om du har aktier i läkemedelsbranschen. De går bra. Och det är ju läkemedelsföretagens uppgift, att tjäna pengar till aktieägarna. Deras huvudmål är ju egentligen inte att vi ska bli friska och inte behöva deras läkemedel mer… Det bästa är om vi måste börja ta läkemedel som vi är tvungna att ta livet ut. Perfekta kunder 🙂

Ok, detta låter ju lite cyniskt. Och ja, jag vet att de också producerar livsviktiga mediciner. Det är inte de jag reagerar för, utan alla de mediciner vi troligen äter i onödan. Det verkar vara en del… För den tredje största dödsorsaken i dag är just läkemedel.

Själv var jag på vippen att få blodtryckssänkande medicin för ca 10 år sedan. Jag lyckades på egen hand få ner mitt blodtryck. Och i min bok redovisar jag ett alldeles färskt blodtrycksexperiment på mig själv. Det visar sig att blodtrycket är väldigt självreglerande. När kroppen behöver ett högt blodtryck, så är det högt. Och när det inte alls behöver vara högt, så är det lågt. Om vi är hyfsat friska och har en hyfsat okej livsstil.

I dag finns det de som menar att 60-70% av alla som äter blodtryckssänkande mediciner gör det i onödan. Och med risk för biverkningar. Blodtrycket är såklart livsviktigt för oss. När hjärnan behöver extra syre så ökar blodtrycket för att säkerställa just det. Hur smart är det då att på kemisk väg sänka den möjligheten…?

Samma sak, fast värre, är det med statiner mot högt kolesterol. Många, bland annat svenske/danske läkaren, docenten och författaren Uffe Ravnskov, hävdar att en miljon svenskar äter statiner helt i onödan. Med risk för oerhörda biverkningar. Den fjärde vanligaste biverkningen är muskelförtvining, som drabbat min egen bror.

Mycket forskning visar också att de positiva effekterna av detta läkemedel är oerhört få och små. Det har också visat sig att människor som blir väldigt gamla ofta har högt kolesterol. WHO-statistik visar på det spännande faktum att i länder där befolkningen har högre nivåer av kolesterol har man mindre dödlighet i hjärt/kärlsjukdom, gentemot länder där befolkningen har lägre kolesterolnivåer. Det finns också tecken på att statiner kan öka risken för ALS. Ändå medicineras, som sagt, upp emot en miljon svenskar med statiner. Kolesterol är inblandat i varje kemisk process som sker i våra kroppar. Hur smart är det då att på kemisk väg sänka nivån…?

Jag uppmanar dig självklart inte att sluta med statiner om du äter det. Men varför inte fördjupa dig i ämnet och ta en diskussion med din läkare. Då föreslår jag Ravnskovs bok ”Kolesterolmyten”. Du hittar också en intervju med Uffe Ravnskov på min pod Feel good & have fun där poddar finns.

”Nästan alla människor dör av sina mediciner, inte av sina sjukdomar”. (Moliere 1622-1673)

INSTRUKTIONSBOK FÖR BÄTTRE HÄLSA

Nu är den här! Min bok ”FRISK. LUGN. UTVILAD. STARK. Hela livet.” Du får 20 enkla tips för bättre hälsa, ett friskare liv och mer energi. Jag tar också upp cancer och Sven Eriks historia i min bok.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Mockup-COVER-ORG-20-TIPS-1024x521.png

FEEL GOOD & HAVE FUN!
Gilla Feel Good & Have Fun på Facebook och Instagram.
Du når mig på benny@feelgoodhavefun.nu eller på tel 0708-519161 om du har tankar och synpunkter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.