Publicerad den Lämna en kommentar

#36 – Frukt, bär & grönt – istället för medicin

Idag handlar podden om vikten av att du får i dig tillräckligt med näring. Och att det kan innebära att du håller medicinerna ifrån dig.

Hur är nuläget? Jo, en miljon svenskar antidepressiva läkemedel, nästan en miljon äter statiner mot högt kolesterol (troligen i onödan) och en halv miljon har diabetes. De flesta typ 2. Mer än var tredje vuxen sörmlänning, (drygt 65 000 personer) äter blodtryckssänkande mediciner, enligt Socialstyrelsens statistikdatabas.

Och vad är den tredje vanligaste dödsorsaken? Rätt gissat. Läkemedel!

Professor Stig Bengmark rekommenderar i sin bok ”VÄLJ HÄLSA” 1-1,5 kg frukt & grönt per dag, The American Cancer Institute rekommenderar 9 portioner frukt & grönt per dag och personer som åt 7 portioner frukt & grönt, eller mer, per dag, minskade risken för våra stora folksjukdomar med 25-33% (studie gjord på University College London).

Var tredje magcancer, var tredje kranskärlssjukdom och var tionde stroke beror på att vi äter för lite frukt och grönt, enligt Världshälsoorganisationen WHO.
(ur tidningen KURERA)

Du får träffa entreprenören, coachen, hälsonörden Daniel Holmlin, som idag åker runt i Europa och lanserar ett näringstillskott som är otroligt spännande. Hur gärna jag än tycker att du ska äta ren kost i sin naturliga form, så är detta ett sätt som gör det enkelt att få i dig, och kanske dina barn, rekommenderad mängd näring från en mängd frukt, bär & grönt. På ett smidigt och prisvärt sätt. Och produkten innehåller noll tillsatser.

Vi tar upp saker som antiinflammatorisk kost, polyfenoler, antioxidanter, vitaminer, mm.

» Läs mer om vikten av frukt, bär & grönt och näringstillskottet vi pratar om i podden

» Gratis epostkurs om frukt & grönt

HJÄLP MIG gärna få fler lyssnare genom att ge podden bra betyg och bra recensioner i din podapp. Och sprid den till andra som behöver häloinformation. Tack på förhand.

Mycket nöje!

» Till avsnittet om du inte ser spelaren nedan. Vilket du troligen inte gör på en mobiltelefon.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är tankar.jpg

BOKA MIG SOM FÖRELÄSARE

Är det möjligt att med enkla medel bli piggare, friskare, gladare, få bättre sömn och minska risken för sjukdom? En timmas föreläsningsshow med en blandning av fakta och humor. Jag presenterar på ett lättsamt sätt vad dagens forskning säger och ger dig kunskap och inspiration om hur du kan förbättra din hälsa och samtidigt njuta av livet. Du får konkreta råd om hur du ökar möjligheten till ett längre OCH friskare liv.
» TILL FÖRELÄSNINGAR

FEEL GOOD & HAVE FUN!
Gilla Feel Good & Have Fun på Facebook och Instagram.
Du når mig på benny@feelgoodhavefun.nu eller på tel 0708-519161 om du har tankar och synpunkter.




Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.