Publicerad den 1 kommentar

Magnesium – ett viktigt mineral

Magnesium är ett mineral och har många funktioner i kroppen. Det aktiverar över 300 biokemiska reaktioner och över 70% av alla enzymer. Bland annat är det viktigt för muskelfunktionen, skelett- och benbildning, nervsystemet och omsättningen av protein, fett och kolhydrater. Det behövs också för att din kropp ska kunna tillgodogöra sig B-, C- och E-vitamin. Dessutom hjälper det våra muskler att slappna av. Därför är det populärt som tillskott för bättre sömn och mindre kramp i musklerna. Jag tar själv magnesium på kvällen och tycker att det hjälpt mig till både bättre sömn och mindre kramp.

Cancerpatienter sägs ofta ha brist på magnesium. Det finns bland annat en fransk studie som visar att hög magnesiumnivå minskade risken för cancer.

Just nu experimenterar jag med att försöka få mer djupsömn. Som ju ska vara den bästa och den som vi har mest nytta av. Normalt tar jag 500 mg magnesium. De sista kvällarna har jag tagit 750 mg, plus 600 mg L-teanin, som också ska vara bra för sömnen. Jag har också testat 500 mg magnesium, plus 400 mg L-teanin. Båda varianterna gav ungefär lika mycket djupsömn. Cirka 35% av nattens sömn. Det ska jämföras med de cirka 25% jag brukar ligga på. Så känner du att du behöver förbättra din sömn så kan dessa två vara värda att testa.

Det finns en del olika varianter av magnesium. Många förordar ändelsen -glycinat, som ska vara bra för sömn och muskelavslappning. Men fråga till exempel personalen i din hälsokostaffär, vilken typ som är lämplig. De är ofta kunniga och kan ge dig bra råd.

Naturligt finns det bland annat i nötter och frön. Även mörkgröna grönsaker som spenat innehåller magnesium.

BLI VIP-KUND OCH FÅ 5-10% RABATT

Jag varierar sort. Ofta använder jag Upgrits Natural Stacks™ MagTech Optimal Magnesium Complex. Det är magnsesiumkapslar som tillverkas enligt GMP-standard. De innehåller magnesium i de lättabsorberbara formerna L-treonat, taurate och glycinat. Registrerar du dig via mig, så får du 10% rabatt på hela sortimentet (gäller de tre första). Övriga ger jag 5%. På livstid 🙂 Maila ditt namn till benny@feelgoodhavefun.nu. Upgrit har också några former av L-teanin.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är tankar.jpg

BOKA MIG SOM FÖRELÄSARE

Är det möjligt att med enkla medel bli piggare, friskare, gladare, få bättre sömn och minska risken för sjukdom? En timmas föreläsningsshow med en blandning av fakta och humor. Jag presenterar på ett lättsamt sätt vad dagens forskning säger och ger dig kunskap och inspiration om hur du kan förbättra din hälsa och samtidigt njuta av livet. Du får konkreta råd om hur du ökar möjligheten till ett längre OCH friskare liv.
» TILL FÖRELÄSNINGAR

FEEL GOOD & HAVE FUN!
Gilla Feel Good & Have Fun på Facebook och Instagram.
Du når mig på benny@feelgoodhavefun.nu eller på tel 0708-519161 om du har tankar och synpunkter.


1 svar på “Magnesium – ett viktigt mineral

  1. Boel Björkenwall har också skrivit en artikel om magnesium:

    Forskning på Magnesium
    https://viability.se/forskning/forskning-pa-magnesium

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.