Publicerad den Lämna en kommentar

#35 – Den bortglömda kroppsdelen – foten

Nytt blogginlägg. Idag nördar vi ner oss i en kroppsdel som är bortglömd. En kroppsdel som jag själv har ”upptäckt” de senaste åren. Foten. Ja, jag har ju alltid visst att jag har fötter, men det är en oerhört avancerad kroppsdel som är väldigt viktig för vår rörelseapparat och faktiskt för hela kroppen.

Många problem i knän, höfter och rygg kan mycket väl ha sitt ursprung i fötterna. Vi är ofta noga med att träna resten av kroppen, men hur många är vi som tränar fötterna?

Du får träffa ortopedingenjör Henrik Nielsen som har 35 år i yrket, han har jobbat på Karolinska och föreläser bland annat för läkare.

Vi diskuterar vikten av starka och rörliga fötter, vad du kan göra för att hålla dina fötter i trim och slippa besvär i resten av kroppen samt vad du kan göra om du fått problem.

Jag tar självklart upp det här med barfotaskor, eftersom (i stort sett) alla skor jag har är av barfotamodell. Och jag älskar dom. Du får höra vad Henrik tycker om just barfotaskor.

Vi tar upp vad du kan göra för dina fötter när det är reklamavbrott på TVn och när du borstar tänderna. Bara det 🙂

Vi tar upp vad vi ska tänka på när det gäller våra barn och vad trånga skor kan ställa till med.

Mycket nöje!

» Till avsnittet

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är tankar.jpg

BOKA MIG SOM FÖRELÄSARE

Är det möjligt att med enkla medel bli piggare, friskare, gladare, få bättre sömn och minska risken för sjukdom? En timmas föreläsningsshow med en blandning av fakta och humor. Jag presenterar på ett lättsamt sätt vad dagens forskning säger och ger dig kunskap och inspiration om hur du kan förbättra din hälsa och samtidigt njuta av livet. Du får konkreta råd om hur du ökar möjligheten till ett längre OCH friskare liv.
» TILL FÖRELÄSNINGAR

FEEL GOOD & HAVE FUN!
Gilla Feel Good & Have Fun på Facebook och Instagram.
Du når mig på benny@feelgoodhavefun.nu eller på tel 0708-519161 om du har tankar och synpunkter.




Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.