50% rabatt på kosttillskott

Posted 25 maj, 2018
/
Skrivet av feelgoodhavefun

Vad är kosttillskott?

Kosttillskott är benämningen på produkter som i dosform (ett visst antal tabletter per dag) kan tillföra kroppen näringsämnen som vitaminer och mineraler.

Vitaminer

Vitaminer är näringsämnen som behövs i små mängder för en rad olika processer i kroppen. Kroppen behöver till exempel vitaminer för att bibehålla muskelfunktion, skelett, hud och slemhinnor. Omvandlingsprocessen av kolhydrater, fett och proteiner till energi är också beroende av vitaminer. Några av vitaminerna är dessutom bidragande för at bibehålla ett normalt immunförsvar.

Vitaminer måste i huvudsak tillföras via kosten eftersom kroppen enbart kan producera ett fåtal på egen hand. Idag känner vi sammanlagt till 13 olika vitaminer. Vitaminer delas traditionellt in i två olika huvudgrupper: de fettlösliga vitaminerna A, D, E och K och de vattenlösliga vitaminerna B och C. Dagsbehovet varierar från några få mikrogram (μg) till flera milligram (mg) beroende på vilken vitamin det gäller.

Mineraler

Kroppen kan inte tillgodogöra sig vissa vitaminer utan mineraler. Kroppen producerar inte en enda mineral själv. Vi är därför beroende av att få alla mineraler tillförda via kosten.

Vilka kosttillskott bör vi äta?

Svaret på denna fråga är beroende av din dagliga kost. Hälsosam vardagsmat och en varierad kost ger dig en god grund för en bra hälsa och bidrar till att du får i dig näringsämnen som du behöver. Men de rekommendationer jag oftast läser om är vitamin D och omega-3. Men de ska på inget sätt ersätta en sund och varierad kost med mycket grönsaker, frukt och bär, fisk och begränsade mängder kött och socker.

Utvärdera din egen kost

För att veta vilka kosttillskott som du borde äta måste du göra en utvärdering av dina kostvanor för att kunna se om det är några näringsämnen som du får i dig för små mängder av.

Äter du lite frukt och grönt kan du överväga ett tillskott av multivitaminer. Om du dricker lite mjölk och äter lite mejeriprodukter så kanske du kan behöva att överväga ett kosttillskott som innehåller kalcium. Äter du däremot lite av de livsmedel som är viktiga källor till järn så som lever, kött och gröna grönsaker som spenat, broccoli och grönkål, så kanske ett tillskott av järn är det viktigaste för dig. Det är dock viktigt att ha i åtanke att kosttillskott är menat som ett komplement och att det inte bör ersätta en sund och varierad kost.

Svenska Livsmedelsverkets rekommendationer

Det finns några få rekommendationer om kosttillskott från Svenska Livsmedelsverket för specifika grupper av befolkningen (se mer på Livsmedelsverkets hemsida). Dessa är: vitamin D, Folsyra och vitamin B12. Detta betyder inte att dessa är de enda kosttillkott som din kropp kan ha nytta av, vissa grupper har särsklida behov.

50% rabatt på hela VNPs sortiment

Västerålens Naturprodukter har varit så snälla och ger er 50% Feel Good-rabatt på hela sortimentet. Använd koden feelgood50. eller klicka denna länk. Då är koden redan inlagd. Koden är giltig till den 1 juli 2018.

De olika vitaminerna

Vitamin D och kalcium bidrar till att bibehålla en normal muskelfunktion och ett normalt skelett. Vitamin K2 bidrar till att bibehålla normala funktioner. Vitamin A bidrar till att bibehålla normala slemhinnor och normal hud. Vitamin C och D bidrar till ett normalt immunsystem. Vitamin B1 och B6 bidrar till en normal energiomsättning.

Källor: vnp.se samt Livsmedelseverket

#Annons #VesterålensNaturprodukter

 

 

FEEL GOOD & HAVE FUN!
Gilla Feel Good & Have Fun på Facebook och Instagram.
Du når mig på benny@feelgoodhavefun.nu eller på tel 0708-519161 om du har tankar och synpunkter.

PP-FRI-SWE-0084SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.